Вторник, 30 Април 2024, 10:01

Свогенец стана "Заслужил гражданин на Софийска област" за 2018 година

30 Декември 2018, 08:30
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1186 0


Награда „Заслужил гражданин на Софийска област“ в категория „Здравеопазване и социални дейности“ получи Кристиян Григоров от град Своге – служител в столична дирекция на ПБЗН. Кристиян е първият гражданин, който оказва помощ на пострадалите в тежката автобусна катастрофа на 25 август в град Своге, при която загинаха 20 души. Наградата бе връчена по инициатива на Областния управител г-н Илиан Тодоров и след номинация от страна на кмета на Община Своге г-н Емил Иванов. На церемонията присъства и заместник-кметът на общината инж. Валентин Михайлов. Отличия бяха раздадени и в останалите категории „Култура и образование“, „Спорт и младежки дейности“, „Развитие на духовността и моралните ценности” и „Инвестиции и икономика”. Церемонията по обявяването на заслужилите за 2018 г. в областта се проведе на 20 декември в заседателната зала на Областната администрация, като наградените получиха специален плакет.

Кристиян е роден на 27.09.1982г. в град Своге и до днес живее в родния си град. От 11 години работи като пожарникар в столична дирекция на ПБЗН. Кристиян е на риболов със свой приятел, когато пред очите му се развива ужасната трагедия, отнела живота на 16 души. При гледката на летящия към пропастта автобус Кристиян и приятелят му зарязват въдиците и хукват към превозното средство. Самоотвержено, Кристиян се втурва към горящия автобус и започва да вади с голи ръце пътниците. Оказва помощ и на последния пострадал и остава на мястото на произшествието докато колите на „Бърза помощ“ не извозат всички до лечебните заведения. Кристиян е човекът, който пръв подава сигнал за случилото се на телефон 112. С постъпката си, пожарникарят извършва подвиг към човешкия живот като полага всички усилия да спаси от смъртта пътуващите с автобуса.

С номинацията си кметът на Община Своге г-н Емил Иванов засвидетелства гордостта си към подвига и делото на Кристиян. Личности като него заслужават да бъдат окуражавани и да служат за пример на децата и внуците ни, а уважение към добрите им постъпки да бъде показвано по всякакъв начин.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete