Петък, 26 Април 2024, 18:23

Таекуондистите от клуб "Сунг Ри" с 16 медала от международния турнир "Рамус Купа София"

24 Октомври 2021, 22:42
обновена на 26 Окт 2021
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2094 4


Пореден успех записаха таекуондистите от ботевградския "Сунг Ри". Състезателите на клуба, ръководени от треньорите Владимир Далаклиев и Цветолюб Илиев, завоюваха 16 медала ( 7 златни, 3 сребърни и 6 бронзови) от провелия се в столицата София силен международен турнир "Рамус Купа София", който се състои за девета поредна година и събра над 500 състезатели от 6 различни държави, като заформи много силна конкуренция. Освен индивидуалните отличия, ботевградският клуб "Сунг Ри" спечели и отборна купа за 1-во място при деца клас "А", където конкуренцията бе най-голяма и там имаше най-много състезатели. Любопитна подробност е, че в края на деня, когато бяха финалите, битките се провеждаха на 5 различни полета и обстоятелствата се стекоха така, че на всяко едно от тях имаше представител на "Сунг Ри". Това създаде трудности за треньора Владимир Далаклиев, който физически нямаше как да бъде в ъгъла на всичките си възпитаници едновременно. Това от своя страна наложи промени в графика, като срещите трябваше да претърпят размествания, за да може да се осъществят според правилника. 

С много силно представяне при децата, със златни медали се отличиха Красимир Гетов, който до момента е абсолютен шампион от всеки турнир, в който е взел участие,  Георги Йорданов, който изигра солиден брой мачове - 4, което е изключително тежко като натоварване за самия състезател. Това обаче не спря устрема на Георги и той напълно заслужено стана шампион в своята категория. Виктор Владимиров също така грабна злато при момчетата, а при девойките Марина Михаилска и Марина Боновска се поздравиха с най-високото отличие - нещо, което превърнаха в традиция при всяко свое участие на турнири напоследък.. Кристиян Златев, който тепърва навлиза при най-големите, напомни за себе си и завоюва златото при мъжете. Митко Стойнов пък спечели златното отличие при младежите, след като показа чудесна игра във финала и надделя над национален състезател на Молдова. Очаква се и двамата да вземат участие на предстоящото Европейско първенство. Също с много силна игра се отчетоха Адриан Радославов и Теодора Методиева, които грабнаха сребърни медали при децата, а с дебют при жените в клас "Б" се отличи Василена Джезова, която също се поздрави със сребро. Теодора Методиева изигра много добър финален мач, в който изпита затруднения в началото, но после се събра и изравни силите, игра до последно и загуби на косъм златото в мач с много атрактивна игра и удари в главата. Силно се включиха и останалите състезатели, които завоюваха бронзови медали: Методи Методиев, Мартин Маринов, Георги Стаменов,  Ния Стойнова и Александра Василева при децата, както и Цветослав Джезов, който завърши с 2 победи при кадетите. 

"Всички играха много силно, а някои от състезателите отсъстваха поради здравословни причини и поради факта, че нямаха достатъчно време за подготовка. Това бе и нещото, което оказа влияние върху състезанието и участниците от нашия клуб. До края на 2021 остават още малко турнири и се надяваме да запазим и дори да засилим оборотите и да изпратим подоващо тази трудна за всички ни година.", коментира пред "Балканец" един от треньорите в клуба Цветолюб Илиев.

"Децата играха с много хъс и желание. Преди състезанието в залата си коментирахме, че не отиваме просто да играем, а да победим. Нашите състезатели направиха точно това и напълно заслужено клубът ни спечели купата за първо място в отборното класиране при децата", добави другият треньор Владимир Далаклиев




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: таекуондо , "Сунг Ри" , олимпийско таекуондо , "Сунг Ри" Ботевград

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 00:04

    Bravo!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 06:59

    Най-добрите!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 12:56

    БРАВО, ШАМПИОНИ!!! :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 14:18

    Жив и здрав Митко,достойно носи името на дядо,на Ния другия път и тя с злато.Целувки дечица.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete