Сряда, 17 Април 2024, 00:30

Талант от Ботевград в школата на Христо Стоичков

14 Юни 2012, 13:43
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 4563 2


Стоян Вушовски е един от осемте таланти, родени през 1999 год., приети в футболна академия „Христо Стоичков” в Етрополе. На 2-ри юни градският стадион в Етрополе прие кандидат професионалните футболисти на кастинг за деца,  родени 1999 и 2000г.
В горещото време имаше пристигнали от различни краища на страната  много кандидати,  желаещи да покажат най-доброто от себе си и да станат част от отборите в школата. Родители и близки пък бяха изпълнили скамейките на стадиона. Ботевградският талант показа много добри резултати на четирите изпита за влизане в именитата школа. Малките футболисти бягаха спринт – 30 м. за време, дрибъл с топка, слалом между колчета и удар към вратата и 15 мин. игра на терена. Подборът на децата направи лично най-добрият футболист на България за всички времена и идол на малчуганите - Христо Стоичков, заедно с него уменията им наблюдаваше и изпълнителният директор на ПФК ”Чавдар”-Димитър Хаджиев, както и всички треньори от екипа на школата.
Стоян Вушовски е роден в гр. Ботевград на 21.11.1999 г. и се занимава с футбол от много малък. От две години тренира в детската школа на „Балкан”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 13:46



    "Антимафия" ще разследва кмета на Ботевград след статия в "Сега"
    Парламентарната комисия продължава да издирва диплома за висше образование на бивш депутат
    ТАНЯ ПЕТРОВА, ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ
    Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика започва проверка по публикацията на "Сега" за имотните сделки на кмета на Ботевград Георги Георгиев. Това съобщи червеният депутат Бойко Великов пред репортер на вестника след заседанието на комисията "Антимафия" вчера.

    Депутатите ще търсят отговори по три основни въпроса - за бившите военни имоти на територията на Ботевград, прехвърлени безвъзмездно от кабинета през 2005 г., за обществените поръчки на общината в областта на строителството, за имотното състояние на кметската фамилия. Както "Сега" писа, голяма част от имотите на кметската фамилия са всъщност бивши общински имоти, минали през един прекупвач. По тази схема имоти в Ботевград е придобила както съпругата на Георги Георгиев - Деспина, така и синът му Даниел Георгиев, сега депутат на ГЕРБ. През 2007 и 2008 г. той е успял да се сдобие ударно с идеални части от имоти, закупени преди това от общината. Георгиев сключва 16 такива сделки. По много от тях, както и по сделките на Деспина, продавачът продава при ниски цени, които са под тарифите, платени преди това на общината. Кметското семейство се сдобива и с терени на територията на огромен военен имот от 192 декара, прехвърлен от правителството на общината. Терени от него купуват и редовни победители в обществените поръчки на общината в областта на строителството. Свързани с тях лица и фирми търгуват имоти и с кметската съпруга. Редовна практика при самите обществени поръчки е прекратяването им с аргумент липса на средства и обявяването им непосредствено след това с променени условия в обявленията. По огромна част от поръчките на общината обявленията не съдържат конкретика за критерий за класиране, прогнозна стойност и пр. условия.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Юни, 16:23

    Браво на Стоян Вушовски . За пореден път доказа , че е много способен и талантлив както в училище така и извън него. Желая му много успехи на терена. Нека повече деца следват примера му.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete