Четвъртък, 25 Април 2024, 07:27

Тържествена заря-проверка по случай 145 години от Освобождението на Ботевград (ВИДЕО)

30 Ноември 2022, 22:13
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 952 0


Кулминацията на честванията посветени на 145-та годишнина от Освобождението на Ботевград се състоя на пл. „Саранск“, където бе тържествената заря-проверка с участието на 10-ти механизиран батальон към Сухопътните войски.

Церемонията започна в 19,30 ч. на 29-ти ноември, непосредствено след края на Празничния концерт-спектакъл в НЧ "Христо Ботев-1884". Въпреки дъждовното време, множество жители се събраха на площада при Паметника на Свободата, за да отдадат почитта си към геройски загиналите орханийски опълченци, за свободата на днешен Ботевград. С едноминутно мълчание и падане на колене всички сведоха глави пред героичния подвиг на всички знайни и незнайни войни. Кметът Иван Гавалюгов се обърна към своите съграждани с думите:

„Днес е важно да осъзнаем нашата съществена роля за развитието на града ни и на държавата. Да оценим шанса, който животът е дал точно на нас. Да престанем да се оправдаваме с мисълта, че живеем в трудни и сложни времена, на неподходящо място, в проблемно общество. Време е да оценим всичко, което е в нас и около нас и да не спираме да полагаме усилия за развитие на нашия град, на нашата държава!“

Церемонията завърши с полагане на венци и цветя пред Паметника на свободата, а небето над Ботевград бе озарено от светлините на празничната заря.

Видеоматериал от тържествената заря-проверка може да гледате тук:




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete