Петък, 17 Май 2024, 14:51

Тържествено беше отбелязана годишнината от обявяването на Правец за град и 120 години читалище "Заря 1895"

17 Октомври 2015, 10:04
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 5535 35


Празничната програма по повод годишнината на града завърши със спектакъл "Наследниците", по сценарии на Веселин Вълков. В него участваха самодейци от НЧ "Заря 1895", ученици от ОУ "Васил Левски" и ГПЧЕ 'Алеко Константинов" възпитаници на школите по балет, народни танци, народно пеене, латино танци и други.
Преди началото на спектакъла бе представена презентация за дейността на читалището през годините и развитието на град Правец.
Официални гости на тържеството бяха: Негово Високопреосвещенство Ловчанския Митрополит Гавриил, Корнелия Нинова - народен представител, Красимир Живков, заместник-министър на околната среда и водите, адвокат Христо Якимов - кандидатът за кмет на Ботевград, представители на държавни институции, кметове, общински съветници, почетни и заслужили граждани на Правец и др.
Васил Симеонов, временно изпълняващ длъжността кмет на община Правец поздрави всички присъстващи с  празника на Правец и годишнината на читалището.
"Това, което го има НЧ "Заря" - Правец, го няма почти никое читалище в страната. Това е красота, младост и талант", заяви Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища в България. Той връчи почетен знак на Румен Гунински за принос към народното читалищно дело и по повод 120 години читалищно дело от името на Съюза на народните читалища.
Удостоен със златен медал от Съюза на народните читалища беше Румен Петров, секретар на НЧ "Заря" - Правец за неговата активна читалищна дейност.
За високи творчески постижения в областта на фолклора и любителското изкуство с плакет и медал - 120 години НЧ "Заря" бе удостоено самото читалище в Правец.
С решение на Настоятелството на "Заря 1895" за принос в читалищното дело и дългогодишна читалищна дейност бяха наградени читалищни дейци отдали сили и труд за развитието на читалището в Правец. 
Поздравителен адрес получиха от президентa Росен Плевнелиев, Министерство на културата, Росица Иванова - Областен управител на Софийска обл., Бригаден генерал Боян Ставрев - комисар на Национална гвардейска част, Янка Такева - председател на синдиката на българските учители и др. 
По случай двойния празник бяха поднесени и кошници с цветя.
Тържественият концерт завърши с празнична заря на площад "Тодор Живков".


Източник: balkanec.bg

Коментари (35)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Стефан Парпулов - ръководител 17 Октомври, 10:40

    ЕМОЦИОНАЛНА ТРАВМА, СЪЛЗИ НА 12 ДЕЦА И БЕЗОБРАЗНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЯХ! :(
    Браво за доброто представяне на всички които участваха в концерта. Честит празник Правец!
    За жалост по-голяма част от групата по Латино танци нямаха възможността да се покажат на сцената поради НЕКАДЪРНОСТТА НА ОЗВУЧИТЕЛЯ, който на два пъти прекъсна музиката по средата на танца и не даде шанс на 12 деца тръпнещи в очакване да се изявят. Последва разочарованието на тези деца, които дълго ПЛАКАХА огорчени от създалата се ситуация.
    Замисъла на нашето представяне беше Латино танцьорите да участват в блок програма на две групи – първо по-малките и веднага след това по-големите или казано по друг начин първата част от танца да са малките танцьори, а втората част – по-големите. Но втората част от танца с големите танцьори с продължителност 2 минути и половина така и неможа да се осъществи.

    Искам да изкажа публично възмущението си, не само от озвучителя на вчерашния концерт, а също и от РЪКОВОДСТВОТО НА ЧИТАЛИЩЕ „ЗАРЯ“ И РЕЖИСЬОРА НА КОНЦЕРТА :!: Не може да разкарват децата повече от седмица по генерални репетиции, да ангажират времето, силите и вниманието на ръководител, деца и родители и накрая с лека ръка да НИ игнорират, виждайки какво се случва зад кулисите – плача на тези 12 деца и тяхното разочарование, че на два пъти немогат да излязат на сцената защото им спират музиката. И накрая за да се оправдаят, ръководството на читалището и режисьора на концерта изтъкват, че причината е в ръководителя на групата по латино танци, т.е АЗ защото не сме присъствали на последната репетиция.
    ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ, че гафа, който бе направен с музиката ми, не е техническа грешка, нито причина от това, че не сме присъствали на една от репетициите, а именно от НЕПРОФЕСИОНАЛИЗМА на организаторите на концерта. Моля като оправдание за техните грешки да не ме намесват мен и да не настройват родителите срещу мен. А по-добре да се извинят на децата и да ги компенсират по някакъв начин.
    Пиша това, защото ме боли за децата! Няма да забравя сълзите в очите им и тъжните невинни лица. Даже самите ДЕЦА разбраха, че се подиграват с нас. Разбира се, че това няма да ни събори, напротив ще ставаме все по-добри и по-добри и ще покоряваме още много сцени… Деца обичам Ви!
    А що се отнася до г-н Румен Петров – секретар на читалище „Заря“ и новоизбраната Г-ЖА Председател на читалището, моля Ви извинете се за създалата се ситуация, недейте да прехвърляте вината, защото родители и деца са меко казано омерзени от Вас :evil: По този начин не се организира концерт – АРОГАНТНО ОТНОШЕНИЕ НА РЕЖИСЬОРА ПО ВРЕМЕ НА РЕПЕТИЦИИТЕ КЪМ ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ, НЕАДЕКВАТНО ПОВЕДЕНИЕ НА РЪКОВОДСТВОТО НА ЧИТАЛИЩЕТО И НЕОБМИСЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ С ВИКОВЕ ПО ДЕЦАТА.
    Реакцията от моя страна и на родителите на групата по латино танци ще бъде подаване на жалба до съответните органи, защото това са нашите деца и никой няма право да пренебрегва труда им, да им губи времето и да ги разстройва емоционално. ТОВА СА МАЛКИ ДЕЦА, КОИТО СТАНАХА ЖЕРТВА НА ИНТЕРЕСИТЕ, НЕКАДЪРНОСТТА И НЕДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА НА ШЕПА ХОРА, ТЪРСЕЩИ ЕВТИНИ ФОЙЕРВЕРКИ...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 10:42

    Г-н Гунински,това е последната ти /купена/ награда като кмет на Правец.Вече си история.Активирай групата за разнасяне на тарелките с кебапчета.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 10:52

    Пълен срам труда на 12 деца беше хвърлен в коша.И по правчански организаторите не са виновни .

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Стефан Парпулов - ръководител 17 Октомври, 11:46

    И на измислените упреци от г-н Румен Петров, г-жа Таня Борисова и прословутия режисьор, че моите деца не са подготвени и думите на висок арогантен тон "Тръгвайте си, не разбрахте ли, че няма да играете" искам да отговоря, че това е абсолютно пренебрегване на труда на децата, нечовешко поведение. С цялата си отговорност заявявам, че децата бяха абсолютно подготвени, запознати със сценария, репетирали многократно на сцената на читалището, одобрени предварително от Вас, облечени по-време на концерта с костюми, чакащи зад кулисите за своето изпълнение... Не си измивайте ръцете, а понесете отговорност :idea: Всички видяха и разбраха вашето отношение. Кому е нужна тази наглост и безочливост :?: :!:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 13:51

    Tazi generaciq mejdu 50-60 da si zaminavat.Ne sme 1964-ta godina,kogato horata gi beshe strah i praveha tova,koeto te iskat.Sega i shamari moje da hapnat

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 13:53

    DOLU KOMUNISTITE I TEZI ,KOITO GI OBSLUJVAT! OTIVAITE PAK V GORITE I SLIZAITE DA OBIRATE DOMOVETE NA HORATA KAKTO PRAVEHTE PREDI.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 15:21

    искам да попитам г-н РУМЕН ПЕТРОВ ТАКА ЛИ ПРИВЛИЧАТ НАШИТЕ ДЕЦА .......Че моето дете не иска да стъпва в читалището ,след концерта . Ние ще търсим отговорност за тяхните действия :

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 16:32

    Техният ред дойде но едни старци излязоха да се кълчат.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 16:35

    nomera s prekysvaneto na mizikata e zapazena marka na subekta PetroOFF, za 1 pyt go naprawi na folklornoto nadigravane v sportnata zala, na predishnia lubitelski klub, koito igrae6e v 4itali6teto ot 2011 i be izgonen ot tozi nekadyrnik

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete