Събота, 27 Юли 2024, 10:44

Тържествено честване на 146 години от Освобождението на Ботевград (ВИДЕО)

30 Ноември 2023, 09:56
обновена на 30 Ное 2023
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1053 0


„Всички ние свеждаме глави в знак на почит и признателност към саможертвата, усилията и трудностите, които нашите предци са преминали, за да извоюват така жадуваната свобода. Благодарни сме им за възпитанието, което са ни дали, и за перспективата, която ни дават.

Днес имаме особено голяма отговорност към всичко това, което сме наследили от тях, да го съхраним, да го развием, да го надградим и да го предадем в още по-добър вид на поколенията след нас.

С тези думи се обърна към жителите на Ботевград кметът Иван Гавалюгов в приветствието си по случай 146-та годишнина от Освобождението на града от турския поробител.

Множество ботевградчани и гости на града изпълниха площада пред Паметника на свободата, където се проведе тържествената церемония. Факелно шествие от общината, с участието на Общинския духов оркестър, мажоретките, официални лица и граждани се отправи към Историческия музей, където в 18,00 ч. на 29-ти ноември започна празничната програма.

Празникът на Ботевград уважиха народните представители от ПП „ГЕРБ“ за Софийска област – Младен Маринов и Марин Маринов, както и депутатът от ПП – Искрен Митев.

Венци и цветя пред паметника поднесоха кметът на община Ботевград, предс. на ОбС, народните представители, кметовете на кметства, директори и служители на образователни и културни институции в община Ботевград, „Ротари клуб“ и др.

Патриотичната песен “Аз те мисля, Родино“, в изпълнение на Габриела Партовска, развълнува множеството, събрало се да отдаде своята почит на геройски загиналите за Освобождението на града.





Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (169)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete