Петък, 10 Май 2024, 14:47

Тържествено връчване на дипломи на студенти, завършили степен професионален бакалавър от Технически колеж София към ТУ-София

27 Април, 21:30
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3207 16


Тази събота,  27.04.2023г., в зала „Орханиец“ на Исторически музей – Ботевград се състоя церемония по тържественото връчване на дипломите на завършилите професионален бакалавър абсолвенти от специалност „Приложна електронна и компютърна техника “, кат. „Електроника и електроенергетика“ на Технически колеж София към ТУ София.

Традиционно церемонията започна със ставане на крака докато звучи химна на Република България. В обръщението си към абсолвентите доц. д-р Татяна Иванова -  ръководител на катедра „Електроника и електроенергетика“ към ТКС, подчерта много високия среден успех за целия випуск - Много добър 4,78, като дипломираните са 21. 
С отличен успех следването си завършват Марио Андреев, Диана Александрова и Цветелина  Делина, а общо 7 абсолвента са с дипломи с успех над 5,00. 

Близо 90% от абсолвентите продължават образованието си в магистърска степен.

Скъпи гости на събитието бяха зам. ректора по електронно управление и координация на Техническия университет – София доц. д-р инж. Росен Радонов, председателя на ОС на ТКС проф. д-р инж. Ивайло Ганев, представители на водещи компании от индустриалния сектор в града, както и  преподаватели и служители на ТКС база Ботевград.

Фирмите–спомоществователи на събитието: Интегрейтид Микро-Електроникс България ЕООД, СЕНСАТА Технолоджис БЪЛГАРИЯ ЕООД, APS Trading OOД,  ИНКОТЕКС Груп връчиха предметни и парични награди на студентите отличници, както и на абсолвентите, които работят във  тях. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (4) (3)
    1. добавен от: Анонимен 28 Април, 05:28

    Какъв Марин, какъв Христов? Що за глупости пишете? :shock:

  • Отговори (12) (13)
    2. добавен от: Анонимен 28 Април, 06:24

    Ама каква новина е това,дай да пишем като се дипломира всеки студент в страната, направо потресаващо

    • (8) (4)
      1. добавен от: Анонимен 28 Април, 06:38

      Чак в страната - не, но този сайт е за събития в изброените горе градове. И доколкото от тях единствено в Ботевград има студенти, не е чак толкова потресаващо. :wink:

    • (13) (8)
      2. добавен от: Анонимен 28 Април, 08:29

      Потресаващото е че сме последни в ЕС по брой на хора с висше образование между 21-25 години. Вместо да се зарадвате или поне да не драскате злобни коментарчета, защото се предполага, че човек с висше ще е малко или много по полезен за България от други елементи.

    • (15) (6)
      3. добавен от: Анонимен 28 Април, 08:36

      И на ваше място щях да се моля и да се радвам, ако пишеха повече за завършили студенти във всяка сфера от икономика, право, медицина и всички останали направления, а не за загинали млади хора по пътищата, за некадърните политици и за циганчето откраднало една баничка. Защото въпросните студенти трябва да работят за да може да има за твоята пенсия, за заплатата на тези, които те пазят и за магистралите по които пътуваш. Иначе в България ще си останете само възрастните хора(предполагам си такъв или ще бъдеш в бъдеще, което няма лошо, всеки остарява) и циганите, които да ви превъзпитават на стари години. Дано да имаш уважение към младите, както те имат към възрастните. Говоря за свестните хора, а не за утайката.

  • Отговори (8) (8)
    3. добавен от: Анонимен 28 Април, 11:20

    Карусериинто колеж ли е?Гледам една,явно е рожба на Болонската система,която подготви такива кадри,че някогашните осмокласниците имаха повече знания от днешните висшисти!

    • (3) (9)
      1. добавен от: Анонимен 28 Април, 20:43

      Едно време сте били сила във всичко, най-грамотните, най-силните, най-можещите, а всички, който управляваха и продължават да управляват са завършили и учили именно в този строй. Та нещо не се връзва, да изкарате елит който е толкова неграмотен, че остави на поколението след вас един батак и смесица от корупция, зависимости, неграмотност и пречупен дух и гръбнак на българското общество. Плюс, че това, което сте учили в осми клас, сега се учи в четвръти/пети.

  • Отговори (8) (8)
    4. добавен от: Данчо 28 Април, 21:04

    Това не е новина, и моите синове завършиха висше,но аз не бих тупана по сайтовете, направо сте смешни, номер 2.3,май не си в час с темата и формиране на заплатите, та ръсиш тъпотии, че студентите изкарват на хората заплатите,поне не се включвай, че се излагаш.

    • (1) (4)
      1. добавен от: Анонимен 29 Април, 16:16

      Вуйчо Данчо, прочети преди да пишеш, след това се върни и прочети отново, ако се налага. Не си учил четене с разбиране, пише ПЕНСИИ, а не заплати. Излагацията е твоя, чичка.

  • Отговори (5) (0)
    5. добавен от: Леля Мария 29 Април, 09:00

    Вместо да ръсите простотии под публикацията, може единствено да поздравим студентите с празника. Не умувайте толкова! Всеки път се изливат помии под всяка публикация. Не мога да повярвам, че българите сме толкова злобен народ.
    На добър час, скъпи абсолвенти!

    • (1) (2)
      1. добавен от: Анонимен 29 Април, 16:16

      Не сме злобни, това са определени некадърници избиващи комплекси.

    • (1) (2)
      2. добавен от: Леля Мария 29 Април, 18:10

      Уви, повечето коментари са злобни….просто статистика…..явно в България преобладават комплексари, но как беше?:”Кучетата си лаят, керванът си върви” ;)

    • (4) (0)
      3. добавен от: Анонимен 30 Април, 08:12

      Маре,Маре и ти го офръга, що взе да пишеш щуротии, мани,мани.

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Пролет 29 Април, 17:41

    Такива новини изключително много ме радват! Прекрасни и знаещи млади хора, пожелавам ви от сърце безброй успехи!

    • (2) (0)
      1. добавен от: Ристо 30 Април, 14:16

      Кат те радват, ше фана да си разплета чорапите.

  • Отговори (4) (2)
    7. добавен от: Курти 30 Април, 08:15

    Като узреят тиквите на есен, ще им дадем по един тиквен медал,и после снимки по форумите за тежест.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (229)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete