Събота, 27 Юли 2024, 03:47

Тази година Елин Пелин отбелязва емблематичния за града Шопски празник, под мотото „Корени и криле“

8 Юни 2023, 16:34
(0) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 630 0


Седемте дни от 5 до 11 юни 2023 г., включват различни тематични събития, които дават възможност за изява на културата и бита на шопите. „Шопски празник“ е празник - традиция. Традиция, която присъства не само в културния календар на общината, но и в социалния живот.

Всички празнични дни са изпълнени с разнообразни и богати културни и спортни събития, като целта е, всеки елинпелинчанин да се докосне, по свой вкус и предпочитания, до различните жанрове на изкуството – музика, песни, танци, литература.

Тази събота /8 юни 2023 г./ от 11 ч. може да се насладите на кулинарните традиции в „На трапеза с гозбите на шопа“, „От раклата на баба“ в градския парк на община Елин Пелин, от 12 ч. на площад "Независимост" ще се проведе "Парад на ретро автомобили". От 19:00 ч. на стадион "Левски" ще се проведе и конкурс "Мис Шопски празник 2023", в който дамите ще покажат естественото обаяние на българката и красотата ѝ в народна носия. Очакваме най-киприте, най-игривите, най-гласовитите, най-ръкатите и най-устатите.

За хората с интерес към изкуството са традиционните изложби и арт ателиета, а на централния градски площад е разположена изложбата - "Корени и криле" - една своеобразна ретроспекция на шопските празници през годините.

Официалното откриване на Шопски празник 2023 е в петък - 9 юни 2023 г, с дефиле "Елин Пелин празнува" и специалното участие на Гвардейски представителен духов оркестър към Национална гвардейска част на Министерството на отбраната.

В три поредни дни град Елин Пелин ще се превърне в сцена за изявени фолклорни изпълнители и танцови състави от общината и от цялата страна.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete