Неделя, 8 Септември 2024, 02:29

Тежка ситуация след взривове в складова база на фирма "Енигма" в Елин Пелин

25 Юли, 23:47
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2370 5


Инцидентът с фойерверки в складова база на фирма "Енигма", разположена между град Елин Пелин и гара Елин Пелин, предизвика обявяването на частично бедствено положение. Вътрешният министър Калин Стоянов даде подробности по време на брифинг в Елин Пелин тази вечер.

Складът на фирма "Енигма" е високо технологично оборудван и има всички необходими защити. Проверките, извършени преди инцидента, не са показали проблеми, а издадените предписания са били своевременно изпълнени. Последната проверка на КОС е била преди около два месеца.

На мястото вече е собственикът на склада, който е разстроен, тъй като вътре най-вероятно се намира неговият 22-годишен син. Единственият охранител, който е присъствал на мястото на инцидента, е в шок и предоставя различна информация. Друг пострадал, който е в много тежко състояние, се намира в болницата "Пирогов".

В болницата са също баща и дъщеря. Бащата е в критично състояние и му се извършва интубация, докато дъщерята има 85% изгаряния, което според медиците е несъвместимо с живота.

Инцидентът се е случил след работно време. Хора, които са дошли да вземат пиротехническа техника за предстоящо събитие, са били на място, когато се е случил взривът. Предполага се, че те са изнасяли техниката от коридорните складове към офисите.

Част от складовете, които горят, са газифицирани, което е наложило бързото спиране на притока на газ. Пожарът в склада на голяма хранителна верига е овладян. На място са пристигнали сапьори и военни специалисти, които работят по овладяването на ситуацията. Замервания на въздуха се извършват и в съседното село Лесново, за да се провери безопасността му.

Министър Калин Стоянов подчерта, че на терен има достатъчно компетентни специалисти, но към момента не е ясно кога ще може да се влезе в засегнатата зона.

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (11) (1)
    1. добавен от: Анонимен 26 Юли, 00:56

    20 години НАТО с водоноските на ТАТО

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Юли, 07:16

    Труден момент за общината, хората са в паника.Нужно е спокойствие, гражданите трябва да са спокойни за живота и здравето си.. Министър председателя беше на място ,вътрешният министър. Столичната община реагира спешно и притече на помощ , реагира ,както трябва в такива моменти. Кмето го няма и се включи по телефона , все едно е на терена....Има замесници но не се появиха. След 5 часа председателя на ОбС нещо говореше. Дано всичко приключи и хората се успокоят и дано няма пострадали.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Юли, 09:18

    неотдавна и в чехия бяха гърмяли "фойерверки". някои се нагушкаха с парички от натовашките войнички, но всичко се връща...

    • (0) (1)
      1. добавен от: Анонимен 26 Юли, 12:10

      И кои са тия дето са се нагушкали с пари от нато? Това е форма за фойерверки и не се занимава с оръжие и боеприпаси.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete