Неделя, 19 Май 2024, 12:26

Тихомир Митов задържа лятото със „Сеньорита“

20 Септември 2021, 12:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1348 3


В началото на есента, сякаш за да удължи усещането за лято, пристига „Сеньорита“- гореща музикална тема от Тихомир Митов. Любимият участник от третия сезон на „Гласът на България“ е готов с новата си песен, в синхрон с актуалния старт на музикалното реалити, което го направи популярен.

„Сеньорита“ е в емблематичния за Тихомир стил, донесъл му толкова много фенове. Песента избухва в модерния микс между поп пеене и фолклорни мотиви, фантастично вплетени в проекта от Ваня Вакари- квартет „Славей“.

„В последните години този стил доста се наложи като тенденция – споделя изпълнителят- но аз не държа на него заради комерсиалната част. С екипа ми сме решени да покажем, че българският фолклор не е останал само в миналото, а се развива, може да е с мейнстрийм звучене и ние трябва да го налагаме и показваме… Дори Лейди Гага използва в трейлъра към автобиографичния си филм български фолклорни мотиви…Какво по- голямо доказателство, че нашето музикално наследство е световен музикален фактор?!“

Песента е по музика и текст на Тихомир, като той сам признава, че идеята от дълго време се върти в главата му. Той пише „Сеньорита“ за онези прекрасни моменти и неустоими летни флиртове, които може да се случат само в безумните летни вечери. Нарочно изпълнителят решава да пусне проекта точно в началото на есента, за да извика отново в съзнанието на феновете юлските спомени.

„Снимахме в различни локации по божественото българско Черноморие – разказва Тихомир- Бяхме в Царево, Арапя, по тихи и незнайни кътчета, за да съберем най-хубавите гледки и да обогатим усещането за българска красота, което Ваня Вакари внесе с гласа си.“

Носителката на „Кристално огърлие” не само се включва в „Сеньорита“, като построява фолклорната тема, но е част и от каста за клипа. Създаден като мини филм, видеото вече събира харесвания от официалния YouTube канал на Тихомир Митов:

Натиснете тук:



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete