Събота, 27 Април 2024, 12:04

Тинчев свика сесия. Общинското ръководство не присъства

8 Април 2016, 08:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3075 110


Несъстоялотото се заседание на Об С от вчера започна днес от 9.00ч. В началото председателят Мартин Тинчев зави,че не е съгласен с твърдението, че е прецедент неговото отсъствие вчера. Тинчев цитира чл.24, ал.4, в който е посочено,че в случаи при предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на ОбС или неговото отсъствие по уважителни причини, се замества от неговия зам.председател или избран съветник.

На сесията не присъства общинското ръководство – кметът Иван Гавалюгов и тримата му заместници. Мартин Тинчев заяви, че това е прецедент. Общинският съветник от ОББО Георги Георгиев изрази същото мнение и посочи, че това е демонстративно поведение. „Г-н Тинчев ние приемаме на 100% вашите аргумнети. Отговорността пада на зам.председателя, който ви е подвел и не ви е предупредил, че сте отсъства”, зави Георгиев.

От групата на ОББО и съветникът Тихомир Найденов отправиха въпрос към кого ще задават въпросите си, след като докладчика – кметът Иван Гавалюгов не присъства. Георгиев даде предложение извънредните сесии да се насрочват след една седмица, тъй като съветниците не са на раположение всеки ден. Освен това от групата на ОББО постъпи предложение да се върне часът 9.00 за провеждане заседанията на ОбС. Тихомир Найденов от ГДБОП  по този повод зави, че след 17 ч присъстват повече граждани. Според Георгиев, за да не се провалят заседанията обаче е необходимо да се изберат зам.председатели от всяка група в ОбС. В отговор Тинчев заяви, че на следващото заседание ще внесе предложение да бъдат избрани още негови заместници.
В залата постъпи предложение от общинският съветник Филип Филипов заседанието да не започва. Предложението му не се възприе и по предложение на председателя на ОбС подложи на разглеждане и гласуване 4-та точка от Дневния ред. Това бе Плана за работата на ОбС през второто тримесечие.


Източник: balkanec.bg

Коментари (110)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Април, 09:07

    Браво само така.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Април, 09:10

    Оправете си правописните грешки!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Април, 09:13

    Добре де , нали има юрист , та тоя не знае ли тоя член 24 ал.4 ? Ебаси юриста .

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 8 Април, 09:14

    Мартине, прави, каквото щеш, но знай, че след теб няма да застанем. Хората стоят зад Иван Гавалюгов. Ако искаш да работиш за народа, застани до него. Той може да те уволни от работа, ти него не можеш. Помниш ли случая с Володя Казаков?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Април, 09:18

    Трябва да направите общинска съветничка николина

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Април, 09:20

    Точно така, върнете заседанията от 9.00 часа, както го правеха по Гошова време. По две заплати вземаха директорките, без да стъпват по цял ден на работното си място. Но пък бяха на фризьор да направят буклите пред Гошо, а децата, какво децата, нали си имат учители.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 8 Април, 09:24

    Ставаш ми противен, Мартине. Харесваш ли се на снимката сам, с празните столове, около теб?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 8 Април, 09:26

    С това си поведение кмета и заместниците му демонстрират неуважение и надменност.Разочарование,много рано.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 8 Април, 09:28

    Абе тоя тинчо верва ли си какви ги говори, Лалчева в прав текст му каза, че няма кой да открие сесията и да се направи избор, той си лае некви глупости.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 8 Април, 09:30

    С това си поведение Мартин Тинчев демонстрира неуважение и надменност към кметът и гражданите на Ботевград. Разочаровани сме от Мартин Тинчев.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete