Четвъртък, 2 Май 2024, 13:11

Тити Папазов подаде оставка

6 Март 2014, 15:53
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 1608 0


Константин Папазов подаде оставка като селекционер на мъжкия национален отбор по баскетбол. На днешното извънредно заседание на Управителния съвет на федерацията трябваше да бъде разгледана жалба от Рилски спортист, с която се настояваше за освобождаването на Папазов от всички заемани от него длъжности, включително и националния отбор. Причината за жалбата бе скандалът след двубоя за Купата на България между "Левски" и Рилски спортист, когато Папазов и изпълнителният директор на клуба от Самоков се хванаха за гушите, а след това размениха удари. Още преди да има гласуване за бъдещето му на Управителния съвет, Папазов подаде оставката си

Ето какво написа треньорът на "Левски":

"Уважаеми дами и господа,

С настоящето писмо официално си подавам оставката като селекционер на мъжкия национален отбор по баскетбол. Решението ми е продиктувано от негативния отзвук и изцяло негативната оценка, която получи в баскетболната общественост и сред приятелите на спорта в България моето поведение след втория полуфинал за Купата на България между отборите на "Левски" и Рилски спортист". Съзнавайки, че с действията си нанесох удар по имиджа на българския баскетбол, на Българската федерация по баскетбол и на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол, чийто член съм, се оттеглям от поста селекционер на националния отбор.

Двама мои учители изиграха много специална роля в изграждането ми като човек и треньор. Единият - Стоян Божанков, който вече не е между живите, съм сигурен, че щеше да осъди моята постъпка. А другият - Атанас Тонев, вече го направи. Това ми вдъхва още по-голяма увереност, че сега постъпвам правилно. Искам да израя своята най-искрена благодарност към целия екип на БФБаскетбол, които ми създадоха отлични условия за работа.

Благодаря на г-н Глушков, в чието лице аз намерих повече от приятел, който беше безрезервно зад гърба ми в моята работа като треньор на националния отбор. Г-н Варчев, г-н Глушков, г-н Везенков вие бяхте идеолозите на моето назначаване за треньор на националния отбор. Най-сърдечно ви се извинявам и съжалявам, че с постъпката си не оправдах гласуваното ми доверие от вас. Не желая това мое решение да бъде тълкувано като бягство от отговорност, а точно обратното - като поемане на отговорност в името на една по-спокойна обстановка в българския баскетбол като цяло. Убеден съм, че в настоящия момент Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол има верен ход за бъдещето на мъжкия национален отбор.

След назначаването на Сашо Везенков на треньорския пост в "Лукойл Академик" съм сигурен, че той притежава опита и авторитета пред българската баскетболна общественост да бъде следващия треньор на националния отбор. Желая успех на бъдещия треньор на националния отбор, който и да е той и го уверявам, че ще му бъда в подкрепа във всеки един момент, когато и ако той пожелае.

С уважение, Константин Папазов

Източник: БЛИЦ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete