Четвъртък, 2 Май 2024, 05:38

Тити Папазов: Сега искам и шампионската титла

4 Март 2014, 10:12
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 1556 3


 „Сега искам и титлата - каза щастливият треньор на баскетболния „Левски" Константин Папазов - Тити след победния финал за купата на България срещу „Черно море" със 100:97. - Знам, че отборът на „Лукойл Академик" ще реагира. Между другото, играч, който ние искаме да вземем и следим два месеца, се оказа, че и от „Лукойл Академик" го искат. Сигурен съм, че Сашо Везенков (б.а. - спортният директор, а сега отново и треньор на тима на петролната компания) няма да остави да бъде победен лесно. Искам да поздравя баскетболистите от Варна, защото те са първият отбор, който е отбелязал 97 точки на „Левски" тази година и играе много приятен баскетбол. В решаващите моменти на финала голяма класа на Брандън Хийт и на Чалмърс беше важна.

Ние през цялото време контролирахме мача и бяхме по-добрият отбор. Не категорично по-добрият, но по-добрият. Със сигурност един такъв успех носи след себе си позитивна енергия. Безспорно присъствието на Хийт променя класата на отбора. Безспорно Чалмърс се промени с присъствието на Брандън и стана още по-силен. Днес имаме резерви в доста от играчите, но това е финал, в който целият натиск беше върху нас. Голямата разлика между нас и останалите отбори е именно присъствието на феновете. Най-вече благодаря на моите състезатели, защото днес, ако бяхме загубили, представям си какво щеше да бъде в медиите. За 18 години в баскетбола никога не съм се изхвърлял. Сега обаче съм убеден, че с тази селекция, ние не можем да бъдем победени в плейофна серия."

Папазов говори и за инцидента след втория полуфинал с „Рилски спортист": „Може би единственото, за което съжалявам е, че в момент на афект се поддадох на провокацията. Убеден съм, че не съм сбъркал с феновете от Самоков, защото това е нещо, което аз много време събирах. Но категорично мога да заявя, че сбърках в случая с Боби Чилингиров, но само на него ще му кажа нещо, което е много важно - че оттук нататък ще се виждаме само в съда. Защото, да, аз го нарекох „к..ва" и той може да се ме съди мен за това нещо. Но той дойде и ми каза, че съм срам за баскетбола. Със сигурност съм правил много лоши неща и със сигурност между тези неща съм направил и поне с едно повече добрини за българския баскетбол. Иначе разбирам, че моето поведение бе под всякаква критика."

Източник: Труд

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete