Събота, 20 Април 2024, 13:02

Тополнишкия психясал, не иска да седи в затвора

15 Ноември 2011, 15:23
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 2164 0


Софийският градски съд ще реши днес дали да освободи от ареста сочения за наркобос Огнян Атанасов, известен и като Тополнишкия.

По време на заседанието по делото срещу Атанасов защитата му поиска той да излезе от затвора, за да се лекува.

Според адвокатите той страда от тежки психически заболявания, които могат да се влошат в ареста. Това потвърди и съдебномедицинската експертиза, която бе представена на заседанието.
Освен че психологическото състояние на подсъдимия е тежко, вещите лица посочиха, че той страда и от паркинсон, има нарушения на паметта и говора. Въпреки това експертите са на мнение, че той може да присъства на заседанията по делото.

Огнян Атанасов днес бе докаран в съда на инвалидна количка. Заседанието дори закъсня с един час, след като се оказа, че съдът не е изпратил до МВР болница, където той се лекува, разпореждане за транспортирането му до Съдебната палата.

В момента делото продължава с разпит на свидетели – полицаи, участвали в разследването срещу Атанасов. След това магистратите ще преценят дали да му наложат по-лека мярка за неотклонение.

Огнян Атанасов и още четирима души са подсъдими за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Според прокуратурата Тополнишкия е ръководител на бандата, пласирала дрога в Петрич и Сандански.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete