Неделя, 8 Септември 2024, 02:43

Традиционния събор в Продановци - много музика и веселие

15 Юли, 10:14
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 200 0


Централният площад на село Продановци беше оживен с музика, песни и радост по време на традиционния събор на селото, който се провежда всяка година по случай празника Петровден, отбелязван по стар стил. Празникът е свързан с местния храм „Св. св. равноапостоли Петър и Павел“.

Тържествата бяха открити от кмета на селото, Емилия Драганова, която изрази своята благодарност към всички, които са допринесли за успешното организиране на събитието. Сред гостите на събора бяха и кметът на община Самоков, инж. Ангел Джоргов, заедно с неговия екип от заместник-кметовете Станимира Давидова и Люба Кленова. Те поздравиха кмета на селото за отличната организация и усилията, вложени в подготовката на празника.

Музикалните състави към читалище „Възраждане-2016“ в село Продановци и оркестър „Момин проход“ създадоха вълшебна атмосфера с изпълненията си, които допринесоха за чудесното настроение на всички присъстващи. Площадът беше изпълнен с веселие и празничен дух, а жителите и гостите на селото се насладиха на незабравими моменти.

Традиционният събор в Продановци продължава да бъде важен празник за местната общност, който събира хората заедно в дух на радост и общност.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete