Четвъртък, 22 Февруари 2024, 11:13

Трайко Младенов: "Амбицията ни е да развием планинския и религиозния туризъм"

9 Февруари, 14:35
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 248 0


В началото на седмицата, на 6 февруари, в кабинета на кмета на община Костинброд се проведе среща със сдружение „Български туристически съюз“.

Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, заедно със зам.-кмета Александър Ненов, адв. Георги Янев и Бистра Боянова – PR на община Костинброд проведоха работна среща с Васил Николов - член на управителния съвет на БТС и Кристиан Пенчев – експерт „Хижи и маркировки“.

В рамките на работната среща бяха обсъдени успешни проекти за училищни образователни лагери, разработени от БТС през 2023 г. по програми на Министерството на образованието и науката, както и възможностите в тях да се включват посещения на обекти от Национално движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“.

Решено бе в кратки срокове да се проведе среща с туристическите дружества „Люляк“ и „Кавака“ и с директорите на училищата на територията на община Костинброд.

Сред акцентите бе създаването на добро сътрудничество между община Костинброд и Сдружение „Български туристически съюз“ като това включва общи инициативи и добро ръководене на хижите на територията на общината.

„Костинброд има потенциала да се превърне в новата туристическа дестинация, в близост до столицата. Амбицията ни е да развием планинския и религиозния туризъм.“, заяви кметът на община Костинброд.

Източник: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

отговори
Да (77)
70% Complete
Не (159)
70% Complete
Не знам (14)
70% Complete
Сумата трябва да е по-малка (24)
70% Complete