Петък, 3 Май 2024, 10:40

Трета поредна победа за "Балкан" (Ботевград)

31 Март 2018, 17:03
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1560 3


Днес мъжкият футболен отбор на "Балкан" записа изключително труден успех над гостуващия ОФК "Елин Пелин" с 2:1 в мач от 23 кръг на Югозападна Трета лига. Това бе трета победа за "зелените" от три изиграни срещи на свой терен и така 100 процентовият рекорд на своя земя за ботевградчани към момента запазва своето състояние. Победата дойде след пълен обрат от страна на "Балкан", след като домакините първи инкасираха гол в своята врата в 47-ата минута, дело на Георги Недялков. С попадения на Красимир Георгиев в 75-ата минута и  завърналия се в състава на балканци - Ивайло Цветанов в 83-ата, "зелените" си подсигуриха трите точки. 

Двубоят започна с лек превес от стрна на гостуващия тим. Футболистите на "Балкан" се отчетоха с по-предпазлива игра, придружена със стабилност в задни позиции. Първата по-интересна ситуация дойде още в 3-ата минута. Илия Русинов от състава на ОФК "Елин Пелин" получи хубаво извеждащо подаване и успя да се откъсне напред. Навременно излизане от страна на Емил Петров обаче предотврати идващата опасност. В хода на мача футболистите на Иван Редовски взеха иницативата и контролираха владението на топката. Това доведе и до първата реална опасност за вратата на елинпелинчани. В 24-ата минута Ивелин Данчев проби по крилото, навлезе в наказателното поле, след което бе съборен. Реакция от главния съдия Емилиян Артуров обаче така и не последва. В средата на полувремето мачът се поотвори, двата отбора показаха по-добра продукция в предни позиции. В 28-ата минута отбраната на "Балкан" допусна елементарна грешка, която можеше да бъде сурово наказана от десния бег на гостите - Ангел Янков. Ударът му обаче бе в обсега на стража на "зелените", който успя да избие в корнер. Последваха минути, в които отборите си размениха по няколко опасни положения, но до промяна на резултата така и не се стигна. В 38-ата минута дойде и най-чистата голова възможност  за "Балкан". След изпълнение на пряк свободен удар, Никола Иванов - Шейха буквално качи топката на главата на Ивайло Златев. Ударът му обаче бе прекрасно отразен от стража на ОФК "Елин Пелин - Илиян Георгиев. Полувремето завърши със силни финални минути за "зелените", но до гол не се стигна и двете страни се оттеглиха на почивката при нулево реми.

След подновяването на играта, отборът на ОФК "Елин Пелин" излезе на терена вдъхновен и беляза началото на второто полувреме с попадение на своята сметка. В 47-ата минута красиво изпълнение на Георги Недялков от средна дистанция опъна мрежата на Емил Петров, без да му остави шансове за реакция. Последва силно представяне от страна на елинпелинчани, които изработиха доста голови положения, но не успяха да ги завършат по необходимия начин. Само няколко минути след като падна първото попадение, гостите получиха страхотен шанс да удвоят преднината си. След колективна грешка в защитата на "Балкан", Илия Русинов от гостуващия тим се озова лице в лице с вратаря на "зелените" и стреля, но топката премина много над вратата. Кулминацията в натиска на ОФК "Елин Пелин" настъпи в 57-ата минута. Тогава гостите имаха сериозни претенции за дузпа в своя полза, но главният съдия отново остана безмълвен.  В заключителните минути на второто полувреме страстите се покачиха, двата отбора вхърлиха всички усилия в оставащото време. В 74-ата минута защитата на "Балкан" направи нов подарък на своя съперник, след като буквално му подари топката в зоната на наказателното си поле. Отново Илия Русинов се озова на точното място, но намеренията му  бяха чудесно разгадани от Емил Петров. Със саможертвен плонж стражът на балканци успя да избие магически топката, изстреляна от снажният футболист на елинпеличани.

Още следващата атака "Балкан" нанесе своя удар. Красимир Георгиев изравни резултата, след като топката се озова в неговите крака след щастлив рикушет. Това бе и искрата, която бе нужна на "зелените" да се вдигнат. Със сетни усилия балканци стигнаха и до пълен обрат в срещата. В 83-ата минута завърналият се в игра Ивайло Цветанов разстреля вратарят на елинпелинчани, след като получи пас от Иван Редовски на границата на наказателното поле. Голът падна след изпълнение на корнер и недобре изчистена топка от страна на защитата на гостите. В последните минути от мача, "Балкан" запази преднината си и измъкна трудно победата.

След последния съдийски сигнал обаче, както в последно време започна да се превръща в традиция, отново се стигна до грозни сцени. Този път главно действащо лице бе отборът на ОФК "Елин Пелин", който реши да раздава правосъдие с юмруци и ритници към главният съдия - Емилиян Артуров. След намесата на органите на реда, страстите бяха охладени, но със сигурност тимът на ОФК "Елин Пелин" го чака сурово наказание.

Следващото препядствие пред отбора на "Балкан" ще бъде  гостуването на един от лидерите "Вихрен" (Сандански) на 04 април (сряда). В събота (07 април) "зелените" приемат "Беласица" (Петрич) на своя земя. След великденските празници предстои да бъде изиграна и отложената среща срещу "Германея" (Сапарева баня).





Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Април, 08:31

    Селяните от Елин Пелин показаха сцени от селските групи където им е мястото от догодина

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Април, 08:32

    Гониха биха и ритаха съдията след мача :D

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Април, 09:19

    sled tri dobri ma4a ima i po slab no vajna e pobedata i trite to4ki bravo mom4eta

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete