Сряда, 16 Октомври 2024, 03:20

Третокласници от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ станаха нови членове на Детското полицейско управление в Ботевград

15 Октомври, 11:47
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 292 0


Ученици от трети клас на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Ботевград се присъединиха към Детското полицейско управление в града, стартирайки участието си в програмата за превенция. Те бяха тържествено посрещнати в сградата на Районното управление на полицията (РУ-Ботевград) от инспектор „Пътен контрол“ Димитър Доков и неговите колеги инсп. Лили Любомирова и младши автоконтрольор Преслава Иванова.

По време на първото занятие децата се запознаха с дейността на полицията и научиха за разликата между полицай и пътен полицай. Служителите от охранителната и пътна полиция ги въведоха в основните задачи, които изпълняват в ежедневната си работа.

С голямо вълнение децата разгледаха оборудването на патрулния автомобил и техническите средства за контрол на скоростта и тестване за алкохол. Те се запознаха с атрибутите, които полицията използва при масови нарушения на обществения ред, включително белезници, каски, щитове и бронежилетки.

За финал на събитието, полицейските служители раздадоха на новите членове специални тефтери, които децата ще използват по време на предстоящите занимания в Детското полицейско управление.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (97)
70% Complete
Всички са маскари. (146)
70% Complete