Петък, 27 Септември 2024, 02:23

Три медала за Боксов клуб "Балкан" от Държавния шампионат по бокс в Плевен

20 Септември, 17:15
(4) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1540 0


Боксов клуб "Балкан" добави към актива си три медала от Държавния шампионат по бокс в Плевен.

Ивона Маркова /15 г./ и Галена Петрова /12 г./ завоюваха сребърни медали в своята категория, а Маргарита Кенарова /15 г./ се завърна в Ботевград с бронзов медал.

Треньорът на Боксов клуб "Балкан" Пейчо Багдатов сподели с гордост, че момичетата са се представили блестящо, само пет месеца от първото им посещение в залата.

"Тези момичета ги очаква блестящо бъдеще в бокса! Имат борбен дух и са упорити и постоянни", заяви треньорът.

В срещите си Ивона се изправя срещу по-тежки опонентки в своята категория - до 46 кг. За нея треньорът сподели, че след първата си загуба на състезание преди два месеца, тя не се отказва, а напротив - мотивира се. Цяло лято младото момиче посвещава на ежедневни двуразови тренировки.
Галена Петрова е едва на 12 години и успя да стане вицешампионка в категорията, в която се състезава - до 40 кг, като преминава с лекота през две по-тежки опонентки. Срещите на малката Галена завършват с отказване на противника. Стойка Петрова - треньор на националите ни по бокс забелязва талантът на най-малката състезателка на Боксов клуб "Балкан" и от следващата година тя ще бъде част от Националния отбор.
Маргарита Кенарова е на 15 години и също тренира едва от пет месеца. Тя успя да се нареди на трето място на почетната стълбичка в Плевен и да донесе бронз за своя клуб. За Маги треньорът казва: "Тя откри себе си в бокса".
И за трите медалистки Пейчо Багдатов е категоричен, че тези медали само ги задължават да работят още повече и да постигат още по-големи успехи.

На голямата звезда на ботевградския боксов клуб Румен Руменов му предстои силно състезание. От 10 до 21 октомври в София ще се проведе Европейско първенство по бокс за мъже и жени. Очаква се да участват около 400 състезатели. Според треньора, талантливият спортист има голям шанс за злато.

Пожелаваме успех на спортистите от Боксов клуб "Балкан"!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (77)
70% Complete
Не (261)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (23)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (81)
70% Complete
Всички са маскари. (124)
70% Complete