Понеделник, 20 Май 2024, 00:49

Три нови случая на отровени кучета в Ботевград

21 Февруари 2019, 12:02
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3275 38


През последните дни общински служители по сигнал намериха 3 отровени кучета. Лекарите успяха да спасят и трите. Две от кучетата бяха откарани при д-р Илин Черняшки, а последното, намерено на 18 февруари, бе откарано при д-р Станислав Тодоров. Лечението на животните стана възможно, благодарение на дарения от добровлци.

Четириногите са ваксинирани и чипирани, съобщиха от Дирекция „Сигурност и обществен ред“. Според очевидци е ясен извършителят, но се въздържаха да назоват неговото име. Немалко са и случаите ,когато на обществени места се изхвърлят филии с хляб, в които има поставена отрова. Известни са и случаи в страната на отровени хора,в резултат на това. На много от градинките играят деца и подобен вид необмислени действия, излагат на риск техния живот. Обърнахме се към Сдружение „На ти с природата“ за коментар и докога обществото ще търпи подобни прояви. Габриела Пападопова обясни, че отдавана в научни изследвания, е доказана връзката между жестокостта към животни и жестокостта и насилието над хора – особено към деца. Актовете на насилие спрямо животни отдавна се използват като индикатор за опасна психопатия,която не се ограничава само до жестокост над животни.

„Всеки,който е способен да наблюдава с безразличие и удоволствие смъртта на което и да е живо същество, е в опасност да повярва в незначителността и на човешкия живот”, цитира Пападопова др. Алберт Швайцер. „ Според Робърт Реслър,който се занимава с профилиране на серийни убийци за ФБР: ”Убийците….много често започват от убийството на животни в детството си. Установено е,че в досиетата на много серийни изнасилвачи и убийци присъства минало,изпълнено с жестокост към животни“.

”Нараняването на животно е начин за човек да открие сила,власт,радост и удовлетворение от измъчването на жертва,за която е сигурно,че не може да се защити.”, добави Пападопова. Според нея границата,разделяща насилник на животни от някой,способен да извърши насилие над хора е много по-малка, отколкото повечето хора осъзнават.Факт,който заслужава внимание.



Източник: balkanec.bg

Коментари (38)

  • Отговори (19) (4)
    1. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 12:25

    4 Години скопеване на кучета и дърварници под наем.

  • Отговори (39) (14)
    2. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 13:19

    Бал съм ги в песовете. Събират се на глутници в парка и нападат хора. Пикаят и серът пп тревните площи където играят децата. Или да ги приспиват или да ги влачат на някъде. Не ми е кеф да си пия кафето на центъра и гладен пес да ми седи до масата или да обикаля количката с детето ми вътре. Лично съм виждал как такива "безобидни" кучета се спускат на деца защото са по малки и нямат страх от тях.

  • Отговори (13) (17)
    3. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 13:35

    Падение на обществото!Циганизация, малтретиране и убиване на деца и животни, безредие.
    Това ли искате драги Ботевградчани?
    Всичко, което ви пречи ли ще тровите?

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (15) (13)
    4. добавен от: До 21 21 Февруари, 13:37

    Ти не би следвало да имаш деца. Ясно е, че ще са следващите безполезници в обществото дето само ще пият кафе и ще мрънкат!
    В случая, ти си по-опасен от кучетата.

    • (7) (3)
      1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 11:12

      Бе да ти еба помиярите,що не си ги вземете всички дето толкова ги обичате у вас си и готово!Аман от смешници,повярвали си че са някакви!

  • Отговори (10) (13)
    5. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 13:38

    Дано тоя да пукне от отравяне

  • Отговори (9) (1)
    6. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 13:48

    Възможно ли е дете да изяде вторичен отпаден продукт от бездомно куче, или да бъде ухапано от такова? За едни познат питам, че има две дечица.

    • (7) (1)
      1. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 15:09

      Всичко е възможно да изяде. От кучешко лайно до отрова.

  • Отговори (7) (7)
    7. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 13:59

    Защо не назовават името на извършителя

  • Отговори (6) (7)
    8. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 14:00

    Ако няма кой лично бих го наказала

    • (11) (0)
      1. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 14:04

      С гол г.з по м....е

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (20) (4)
    10. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 14:34

    абе хора като ви е жал за тия животни защо не си ги вземата да ги гледате колко хора си отидоха от тоя свят заради глутница бездомни кучета като няма приют за животни така ще е на хората им писва да им се спускат разни помяри и това не означава че вс са психично болни по скоро вие сте щом неги вземата тея животни да се грижите за тях но ги защитавате като изядът ваще деца ще ви питам дали пак ще ги защитавате .......

    • (11) (11)
      1. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 14:47

      Да взех си такова куче от улицата, защото съм човек, но тези кучета са на улицата от безотговорни хора, които видели че хората гледат кучета, но след като не могат да издържат ги изоставят в тъмното в някой град или пред някое заведение.А на този, който трови кучета, котки и други животинки му пожелавам да се мъчи до края на живота си.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete