Понеделник, 6 Май 2024, 03:54

Цанислав Димов и Мартин Атанасов отново със сребро от междунроден турнир в Загреб

11 Ноември 2013, 16:51
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2562 4


На 09 - 10.11.2013 г. в Загреб се проведе деветнадесетото издание на международния турнир по олимпийско таекуон - до Croatia open 2013. Участваха рекореден брой състезатели  - 1257 от целия свят. Изданието премина в духа на оспорвани битки, радостни моменти и тежки разочарования. 
 
"Сунг ри Атлантик" се представи с трима състезатели - при кадетите до 57 кг. Георги Стоянов, при младежите до 51 кг. Мартин Атанасов и Цанислав Димов до 68 кг. 
В първия ден от турнира своите мачове изиграха Мартин и Цанислав. И двамата трябваше да изиграят по 5 мача, които преминаха оспорвано и драмтично. 
 
Мартин Атанасов започна с израелеца Заритски, когото надигра с 3-0. След него трябваше да се справя с германеца Раш, който дори поведе в резултата с 1 - 4. Мартин на моменти не беше концентриран и сам си усложни работата. В крайна сметка успя да изравни резултата,6-6 и мача трябваше де се решава в рунд за "златна точка". Марти успя пръв да нанесе победния удар и спечели мача. На четвърт финала Марти се изправи срещу познат съперник, британеца Картър, когото надви и в Белград преди две седмици. Въпреки, че Картър е с една глава по - висок от Марти и бе пределно мотивиран да вземе реванш, Мартин не му даде шанс и спечели мача с 5 - 4. На полуфинала срещу Мартин излезе иракчанинът Хайди. Мачът премина изцяло в тактическо "надлъгване" между двамата противници, като в рамките на редовните три рунда, нито един от двамата не успя да отбележи точка. В рунда за "златна точка" Марти отново показа по - силна психика и успя пръв да нанесе решаващия удар. Така на финала отново се изправи срещу италианеца Джовани, от когото загуби на финала в Белград. Мартин започна уверено и поведе в резултата с 4 - 2. В самия край на третия рунд допусна изравняване на резултата в последната секунда от редовното време. Така за трети път Марти трябваше да играе допълнителен рунд за решаване на изхода от двубоя. За съжаление този път съдбата беше на страната на италианеца и Мартин трябваше да се задоволи отново със среброто. 
 
В категория до 68 кг. Цанислав Димов също трябваше да спечели 4 мача, преди да излезе в спор за златото. В пръвия кръг Цани отнесе хърватина Млйевич с 8 - 5, след това се наложи над друг хърватин - Пуклич със 6-5, а на четвъртфинала се изправи срещу високия словенец Станич. Тук Цанислав се наложи с 8 - 3. На полуфинала срещу него излезе познатия германец Тауш. Мачът не тръгна добре за нашето момче, и в края на третия рунд той изоставаше с 2-3. Точно в оставащите 2 секунди преди финалния гонг, Цани успя да вкара в главата на германеца удар със завъртане, който се точкува с 4 точки и успя да обърне развоя на мача в своя полза. Тауш нямаше какво да направи и трябваше да се примири отново със загубата. На финала нашият състезател се изправи срещу поляка Заферски, който успя да вземе солидна преднина още в началото на срещата и Цани не успя да стопи разликата. В крайна сметка мачът приключи при резултат 3 - 8 в полза на поляка. Отново, както и в Белград Цанислав остана със среброто. У състезателите, като и в треньорския щаб остава горчивината, че в рамките на две състезания, изпускат да спечелят злато в пет изиграни финални мача.
В неделя на игралното поле излезе Георги Стоянов при кадетите в кат. до 57 кг. До скоро Георги се състезаваше в по - долната категория до 53 кг. и все още личи, че му е трудно при по - тежките. Георги загуби в първия кръг срещу кипъреца Пилавакис с резултат 8 - 9. Срещата протече на приливи и отливи, като още в първия рунд Георги изоставаше с 0-4, заради досадни грешки в защитата. Вторият рунд приключи при резултат 2 - 7 за кипъреца. Георги се вдигна на "щурм" в третия рунд и успя дори да изравни резултата 7-7, но отново в края на срещата допусна точка и загуби мача.

Миналогодишният шампион при мъжете в Загреб, Влади Далаклиев не взе участие този път, заради травмата, която получи в Белград.

                    

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 18:16

    Браво, следвайте Влади Далаклиев и ще станете големи спортисти!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 18:49

    Strahotni ste mom4eta!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 09:53

    Браво, момчета!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 19:40

    Bravo, Cani! :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete