Понеделник, 29 Април 2024, 07:39

Цанислав Димов и Мартин Атанасов сe завърнаха от Европейското първенство в Португалия

2 Октомври 2013, 14:10
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2727 2


В Порто, Португалия от 25.09 до 28.09. се проведе 19 - тото Европейско първенство за младежи до 17 г. по олимпийско таекуон - до. В него участие взеха и двама ботевградски състезатели - Мартин Атанасов в кат. до 51 кг. и Цанислав Димов, в кат. до 63 кг. Мартин Атанасов в първата си среща се изправи срещу Урош Деянович от Сърбия, когото "отнесе" с резултат 11-3. След него Марти се изправи срещу Иван Кортунов от Русия. Мартин поведе в първия рунд с 4 - 3, но изпусна инициативата във втория рунд, когато допусна противника му да поведе с 5 - 6 точки, а в третия рунд не му стигнаха силите, за да обърне мача в своя полза и в крайна сметка отстъпи с 6 - 10 точки. След Марти на "дожанга" излезе Цанислав Димов. По жребий той изчакваше срещата между молдовец и австриец да определи първия му противник, в която победител стана молдовецът Леонид Пасценко. Цани успя да го надиграе с резултат 5 - 3.

На четвъртфиналите Цани се изправи срещу азера Айхан Такизаде, и въпреки положените усилия, не успя да го надиграе и да влезе в зоната на медалите. Мачът завърши при резултат 3 - 6 в полза на азарбейджанеца. Такизаде стигна до финала, където отстъпи на германеца Хамза, и по този начин Цанислав се нареди 6 - ти в генералното класиране.

Освен нашите момчета, България бе представена от още 7 състезатели, които за съжаление също не успяха да завоюват медали. По оценка на треньорите, водели българския отбор на първенството Христо Михалчев и Васил Христев, Мартин и Цанислав са показали най - добра игра сред нашите национали.

Следващата седмица, на 11.10. за Тел Авив заминава Влади Далаклиев с треньора си Пламен Трънски за участие на турнира от сериите G1. На турнирите от сериите G1 се събират точки, даващи право за участие в Гран при турнирите, на които право да участват имат първите 32 - ма състезатели, съгласно ранглистата на международната федерация за конкретната категория. През 2014г. Гран при турнирите ще бъдат два, а през 2015г. три.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 14:39

    Браво Пламене, най-големия си!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 08:05

    УСПЕХ, ВЛАДИ!!! ТИ СИ НАЙ-ДОБРИЯ!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete