Петък, 19 Април 2024, 03:40

Църквата "Св. Димитър" в с. Доганово /общ. Елин Пелин/ чества днес своя храмов празник

26 Октомври 2022, 20:11
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 554 0


Днес, 26-ти октомври с празничен водосвет и курбан за здраве и благоденствие, отслужен от отец Цветан Велинов в храма „Св. Димитър“, с Доганово, бе почетен празника на Свети великомъченик Димитър Солунски.

Храмовият празник уважиха Ивайло Симеонов – кмет на Община Елин Пелин, Димитър Спасов – кмет на село Доганово, Александър Станоев – общински съветник в ОбС - Елин Пелин, кметове на други населени места, много жители и гости на селото.
Преди по-малко от месец - в началото на октомври 2022 г. приключи дългоочаквания ремонт на храма в село Доганово. Ремонтните дейности са извършени с дарение на труд и материали от строителната фирма "Г И В" ООД с управител Васил Димитров от гр. Елин Пелин. Църковната сграда вече има нов покрив и обновена светла фасада. Изградена е канализация за оттичане на водата около сградата, заедно с нови водостоци. В двора е положена нова паважна настилка, както и монтирани два стълба за осветление. Обновена е и помощната сграда, намираща се до църквата, с изграждането на нови стени от дървени летви и монтаж на улуци. След извършеното почистване, в църковния двор са оформени нови алеи за жителите на селото, миряните и посетителите на храма "Св. Димитър" в село Доганово.

Жителите на селото традиционно отбелязват Димитровден всяка година.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete