Събота, 18 Май 2024, 07:10

ЦДГ "Слънце" представи тържествен спектакъл по безопасност на движението

21 Май 2014, 17:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2654 3


Тържествен спектакъл „Детската градина и семейството - за безопасно движение” представиха днес възпитаниците на ЦДГ  „Слънце” пред своите родители  от 17.15 ч.
По традиция всяка година детското заведение организира седмица по безопасност на движението. Днешното тържество е кулминацията на инициативите. Утре празникът продължава с каране на велосипеди и тротинетки.
Повече от 10 години детската градина работи в посока  по безопасност на децата на пътя с фирма „Дани кар”, получават материали и методически указания, съобщи водещата на тържеството г-жа Спаска Петкова.
Празникът започна с музикално-гимнастическа композиция, подготвена от мажоретния състав на ЦДГ „Слънце”с ръководител Стела Бенчева. След това в детското шоу се включиха двама малчугани облечени като Том и Джери, които бяха хванати от Пипи Дългото Чорапче в нарушение на правилата за движение, заради това, че се разхождат на уличното платно. В двора на детската градина се извиха и по-малките - котенца, мини Мики-Маус и т.н.
Г-жа Павлина Василева,  облечена като полицай попита децата, знаят ли къде трябва да пресичат уличното платно. Мъничетата показаха,че знаят - „Щом няма светофарни светлини- огледай се, тогава премини”  бе точният им отговор. След това те отговориха съвсем вярно на  поставените от нея гатанки.
В програмата се включиха и малките футболисти, които под ръководството на Бойко Тодоров демонстрираха отлични умения  в целенето на футболната врата.
 
В края на тържеството водещата Спаска Петкова призова всички родители и учители за бдителност и усилия във възпитанието на децата. „За да не закъснеят нашите усилия е необходимо последователно и от рано да учим децата, как да се пазят от опасностите на пътя. Запазването здравето и живота на всяко българско дете е благородна кауза и заслужава усилията на всички нас”. Накрая тя благодари за подкрепата на сем.Диланови, сем.Цоневи, на Николай Братанов, Мария Петрова, Мария Георгиева, Светлин Стоянов, Тони и Деси Маринови, сем. Бузини и на РПУ-Ботевград.
По повод тържеството, всяко дете получи по един шоколад, а отделно всяка група в детската градина получава по една торта.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete