Петък, 17 Май 2024, 01:15

Цеца Христова поиска ремонт на църквата в Скравена и тротоар до ЦДГ "Слънце"

15 Януари 2015, 11:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2185 11


Общинският съветник от „Атака” Цеца Христова направи няколко забележки по отношение на Бюджет 2015 вчера на извънредното заседание на Общински съвет. Тя заяви, че няма средства в бюджета за ремонт на църквата в Скравена, а същевременно има предвидени такива за ремонт на църквата в Новачене. По думите й има изградени пречиствателни станции за милиони, а гражданите на Ботевград наливат вода от чешмата при бившето ТКЗС. Тя посочи, че в Скравена има улици в окаяно състояние и визира конкретно ул.”Грамаде”, по която автомобил не може да премине с повече от 5 км в час, заради това че преди време е разкопана и след това не е асфалтирана. Христова алармира и за проблем с дупки при болницата, които колите заобикаляли от една година. Тя засегна и въпроса за дълго чаканото обезщетение от 5 собственици на имоти в квартал 49, на които са им съборени къщите. „Къде са парите, с които да се платят за имотите на хората? Такива не са заложени в бюджета”, каза тя.

Цеца Христова предложи в бюджета да бъде заложена сума от 10 000 лева за ремонт на тротоара на улица „Шипка”, покрай детска градина „Слънце”. Средствата да дойдат от реализирани търгове на Общината, предложи тя. „Загубих 200 лева, участвайки в един търг, но затова пък допринесох да влезнат пари в Общината”, така тя мотивира искането си, за което по-рано balkanec.bg писа. По думите на съветничката на тротоара до детската градина през лятото е обрасло с трънаци, има бълхи и кърлежи, а съвсем наблизо играят деца, каза тя. В западната част на детската градина пък Христова посочи,че е обрасла с трънаци. „Кметът обеща, че там тази година ще бъде направен тротоар. Смятам, че не е редно ограда на детска градина да граничи с кал, кърлежи и бълхи”, категорична бе тя.

Кметът Георги Георгиев отговори на поставените от Христова въпроси. „Г-жо Христова, вас ви боли и с основание, че някой някога е отчуждил ваши имоти в центъра на Ботевград. Ако трябва да се сърдите на някои, то те са тези, които ви дават съвети, които са подкрепяли действията на някогашната управа. Най-малко този кмет и тази общинска администрация имат някакъв принос за това нещо”, каза кметът. Той заяви, че има поет ангажимент към съветничката имотът й да бъде заплатен, но каза „Гласувайте бюджета, за да не ми връзвате ръцете да изпълня обещанието си към вас. Ако не можете да откриете къде са тези средства в проекто-бюджета, обърнете внимание, вие сте учителка, образован човек”.

По отношение на ул.”Шипка” кметът заяви, че тя не е единствената улица и тя е асфалтирана три пъти, осветление също й е поставено. Ако останат средства той обеща и въпросният тротоар да бъде направен. „Що се отнася за бълхите и кърлежите погледнете отново в бюджета, четете, в него е записано, аз няма да правя обучение днес”, категоричен бе Георгиев. Той припомни, че тази година за Скравена отиват 3 милион и 400 хиляди лева. Цеца Христова след него репликира, като каза, че не е против ремонта на църквата в Новачене, но тази в Скравена е в окаяно състояние.

Отношение по въпроса взе и директорката на ЦДГ”Слънце” и общински съветник Ташка Дикова, която заяви, че общинското ръководство е обещало да помогне, а от Горско стопанство Ботевград да съдействат за обраслото място при трафопоста до детската градина.

Становище даде и общинският съветник от групата на ГЕРБ Цонка Докова, която подчерта, че не е необходимо да се казва, кой църковен храм е по-зле и има спешна нужда от ремонт, дали този в Скравена или този в Новачене.”Защо гледаме храма в Новачене, като трън в очите. Той не ремонтиран от дълги години, също няма стъкла”, мотивира се Докова.
Градоначалникът от своя страна заяви, че храмът в Новачене не е ремонтиран от 20 години.”Кметът на Ботевград е кръщаван там, срамота е да няма пари да го ремонтира”.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Януари, 14:22

    Директоркaтa нa ЦДГ Слънце се кaзвa Сaшкa, a не Тaшкa. . Негрaмотници!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Януари, 14:30

    е ташка се казва

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Януари, 14:32

    №1 неграмотник си ти :x Ташка Дикова се казва

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Януари, 14:36

    Ташка се казва .Ташка Дикова.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: знаещ 15 Януари, 16:53

    А бе това е на дядо Мъдьо внучката, та е Ташка.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Януари, 17:28

    То така си варви от преди с имената- Пеко Цола Мако и .... Ташка

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Януари, 18:08

    на снимката, по/младите хора/Гавалюгов и Шопова си мислят, че щом бащите им са били някакви фигури в общест. живот директно им се полага да бъдат и те ,,значими,,

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Януари, 21:24

    Прав си седем,точно така е.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 15 Януари, 21:28

    Цеца да си оправи първо нейния двор,пък после да гледа чуждите.А пък най-добре ще бъде да се скрие някъде,ако може завинаги.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 15 Януари, 22:08

    На нея детето и е в детската градина , а тя е младата майка и се тревожи , нормално е.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete