Сряда, 8 Май 2024, 11:28

ЦИК: До 23 септември ще бъдат ясни номерата на партиите и коалициите в бюлетините за местните избори

18 Септември 2015, 09:42
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1129 11


До 23 септември ще бъдат ясни номерата на партиите и коалициите в бюлетините за местните избори. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио „Фокус“ говорителят на ЦИК Александър Андреев. След като ВАС отхвърли възможността това да стане с централизиран жреебий, комисията ще приложи текстовете от Изборния кодекс, допълни Андреев. “За провеждането на централизирания жребий имаше доводи, че при провеждането на избори зедно с националния референдум има възможност и следва да бъде проведен такъв жребий. От другата страна, беше защитена позицията, че гласуването в национален референдум не е избор и с оглед на това не може и няма как да бъдат приложени разпоредбите в Изборния кодекс, които са предвидени при два избора – нацинален и местен”, обясни говорителят на ЦИК.  Александър Андреев допълни, че българите в чужбина ще могат да гласуват в т. нар. „атоматични секции“, които ще бъдат разкрити на местата, където в предишни избори е имало над 100 желаещи да упражнят правото си на глас. Все още обаче не е изтекъл срокът за подаване на заявление и в последствие могат да бъдат разкрити още секции, поясни Андреев.

Източник: Aгенция " Фокус"

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Септември, 09:54

    „КОЙТО ВЕДНАЖ СЕ Е ХРАНИЛ ОТ ПОЛИТИКАТА, ОТВАРЯ МУ СЕ ЗВЕРСКИ АПЕТИТ, ОТВАРЯ ГОЛЯМА УСТА И ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ ”

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Гошко 18 Септември, 11:00

    Снощи слушах интервюто на кмета с Д.Стамболова. Направиха ми впечатление следните неща: 1.Този човек не може да говори . Думите (глаголите) с „ят” накрая той сдъвква с „Ът”: говорЪт, живеЪт, управлявЪт и т.н. 2.Той „ме”-ка, т.е. в 1л. мн.ч. вместо „им” той казва „иМЕ” – говориМЕ, играеМЕ, пишеМЕ. Това е груба грешка и избягването й се учи в 4-и клас.3.Кметът за дългите си години царуване си е повярвал,че е феодал на ботевградската община. Вярно, той се обедини с такива скарани с българския език и излагането на мисълта като него , умственото и културното му ниво, доколкото ги има, спаднаха под санитарния минимум. На тези избори той ще разчита на необразовани хора като себе си , на циганите, пенсионерите и хората от селата. Гражданите съвсем ги е забравил, а Б-д е оставил на доизживяване.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Гошко 18 Септември, 11:02

    4.Водопроводна мрежа отпреди 50 години, пречистване на водата –почти никакво и тя не става за пиене, централен площад – занемарен, градски парк – неуютен, свърталище на хора с домашни кучета. 5.Ниво на образованието – никакво, направо срамно. За него разлика между култура и образование няма (под култура той разбира танци и песни и начело на този отдел е поставил Весела Божкова). В същото време ОУ се дънят на зрелостни изпити по БЕЛ и математика и вече сме на 21 място от ЗИ по математика от общо 24 общини в областта. 6.Което е най-неприятното: ГЕРБ в лицето на Б.Б. и Цв.Цв. все още стои зад него и не дава прашинка да падне върху кмета. Доводи: Цели 4 месеца се бави разследването срещу Г.Г. и накрая едно голямо НИЩО. Прокуратурата го обвини за нещо, което в съда веднага ще отпадне, без да обърне внимание на „гредата” в очите й. РП пък си направи един голям „пас”. 7.И най-неприятното: Ц.Цветанов не дойде да представи пред ботевградските жители кандидата на ГЕРБ за кмет., а това беше от голяма значение да се покаже,че ГЕРБ подкрепя новия кмет е и е твърдо срещу Гошко. Нищо подобно ,все едно че казват :”Георги си е нашият кандидат и ние държим за него”. Ами дръжте си кмета : Както е тръгнало след някой и друг месец заедно ще паднете от власт.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Септември, 12:33

    ARI M za kmet

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Септември, 15:06

    :roll: :uups: :!:

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 18 Септември, 15:48

    ... 120 000 бежанци от Гърция, Италия и Унгария в останалите страни членки... И така, Българският червен кръст и Министерството на социалните грижи, въпреки обещанията си в началото на годината, са закрили проекта си за хранителни помощи на социално-слабите български граждани през есента. За втора поредна година...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (221)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete