Понеделник, 29 Април 2024, 06:59

Цветанов: Баретата и Алексей Петров са били в тандем

31 Януари 2013, 11:14
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1143 0


Баретата от години е известен на органите на ред.
 
"Към 2009 година имаше изпратена жалба до президентството от един от подземните босове, който сигнализира за нередности в Държавната агенция за национална сигурност. В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко - Баретата", коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред ТV7.
 
По думите му Златомир Иванов - Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем, а в последствие всеки тръгва по своя път като мисли, че може да е по-велик и по-силен и започват съревнованието.
 
"Ние винаги се оправдаваме със законодателството, давам пример - започва дело срещу Алексей Петров, когато има съмнение за промяна на свидетелските показания, ние сме сезирани и се иска промяна на мярката за неотклонение", заяви министърът.
 
Състоянието на Златомир Иванов - Баретата остава тежко и не може да се комуникира с него, съобщи още Цветанов.
 
Вчера е направен повторен оглед и е намерено оръжието - автомат със заглушител, назначени са експертизи и се работи по версиите, обясни той. 
 
По негови думи, престъплението е добре планирано. 
 
"Нападението е професионално подготвено. Като цяло, мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително", обясни Цветанов.
 
Той посочи, че се работи по доста версии, като всяка една от тях се разглежда обстойно. Една от версиите е за финансови взаимоотношения, а другата е свързана с трафик на наркотици.
 
"В България много са силите, които искат да има дестабилизация, като започнем с политическата класа, опозицията, организираната престъпност. Организираната престъпност не е така толерирана и не е в такава зависимости с политическата класа Днес имаме ясна политическа воля. Нека кажат един случай, в който министърът на вътрешните работи е осъществил контакт с лице от организираната престъпност", коментира Цветанов. 
 
По негови думи, правителството няма да направи крачка назад в борбата с тежката организирана престъпност. 
 
"Разликата между предишното министерство и сегашното е че сега колегите имат цялата техническа свобода", обясни той.
 
За нападението над лидера на ДПС Ахмед Доган, вицепремиерът каза: „За всички е ясно, че той не е имал за цел да убива Ахмед Доган, имал е за цел да направи една публична политическа демонстрация. За да убиеш някой, трябва да излезеш с годно оръжие. След съответните експертизи стана ясно, че са негодни боеприпасите, той е търсил по-скоро звуковия ефект", каза още министър Цветанов.


Източник: 24chasa.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete