Четвъртък, 25 Април 2024, 07:26

Цветелин Кънчев: КОНПИ лъжат и ме обидиха, наричайки ме Дон Цеци

2 Юни 2016, 20:14
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 5961 0


Софийският окръжен съд не ми е отнел никакви имоти, никакво движимо или недвижимо имущество, нито някакви налични финансови средства. Това каза в предаването „Лице в лице” лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев във връзка с решение на съда от вчера, с което е уважен иск на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество за над 1 млн., след влязла в сила присъда.
Съдът не е постановил да му бъде отнето имущество за над 1 млн., категоричен беше лидерът на "Евророма".

Той каза, че такъв вид политика от страна на комисията не е за пръв път и припомни случая с юриста Христо Бисеров от преди години, за когото комисията е обявила, че е наложила запор на две негови сметки в Швейцария, а в последствие се е оказало, че такива сметки не съществуват. По думите на Кънчев комисията се опитва да спечели медийните битки, след като не може да спечели юридическите. Според него комисията дължи над 2 млн. за неплатени адвокатски хонорари.
Пламен Георгиев, шеф на комисията за незаконно придобито имущество, се включи по телефона в предаването и каза, че това, което говори Цветелин Кънчев в студиото е абсолютна неистина.

„Комисията действително има уважен иск за повече от 1 млн., проблемът действително е този и съдът подробно е обсъдил, че това са пари с недоказан произход, но г-н Кънчев се е разпоредил с всичките си имоти, заради това просто не са взети имотите, но аз се учудвам как може да се твърди, че няма такъв иск. Вижте нашето съобщение, какво сме излъгали? Комисията има уважен иск за 1,98 млн. Държа решението на съда в ръцете си”.

Пламен Георгиев съобщи, че ще обжалват това решение на Софийския окръжен съд, а Цветелин Кънчев попита, ако е уважен искът - защо въобще ще го обжалват.

„Аз пак казах, нямам конфискувано имущество, нямам конфискувани налични финансови средства, нямам конфискувано недвижимо имущество, движимо и недвижимо, каквото и да е имущество – нямам конфискувано. Ако комисията поиска да продължим в детайли да говорим по делото, аз съм готов да продължим, но спирам до тук”.
Цветелин Кънчев съобщи, че вече е влязла окончателно в сила присъдата, с която е осъдил държавата в лицето на прокуратурата за престоя си в ареста и сумата е петцифрена.

„Аз питам сега срещу тези клевети и срещу тези неправомерни юридически действия от страна на комисията, ако аз осъдя и комисията по закона за отговорността на държавата, няма ли да се намери един доблестен ръководител, който да каже: „Ей, аз ще поема от джоба си тези средства”. 22 000 лв. са да ви кажа. Защо с тези средства аз трябва да бръкна в джоба на българския данъкоплатец. Естествено, че аз ще ги дам за хуманни дейности, няма да си ги оставя в джоба или да си ги изхарча”.
Кънчев посъветва комисията и работещите в нея да се вслушат в съветите, които е дал главният прокурор Сотир Цацаров на прокурорите – че трябва да образуват наказателни производства и да внасят обвинителни актове при абсолютно събрани безспорни доказателства, „защото, в противен случай, това бърка в джоба на българския данъкоплатец”.

Този принцип вече трябва да остане в миналото – дайте да спечелим медийната битка, пък след това ще се оправдаваме, че съдиите са лоши”, допълни Кънчев.
По думите му цялото съобщение на комисията е лъжа, няма уважен иск, както и няма конфискувани имоти или парични средства.
 


Източник: http://btv.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete