Понеделник, 29 Април 2024, 11:42

Твенте и ПСВ с пестеливи победи

11 Декември 2011, 13:21
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1231 0


Българският национален страж Николай Михайлов пази цял мач за своя клубен отбор Твенте Еншеде при домакинската победа с 2:0 над НЕК Ниймеген.

Двата тима се изправиха един срещу друг на стадиона на Твенте - "Де Гролш Весте", а двубоят бе наблюдаван от близо 30 хиляди души.

Като цяло домакините бяха абсолютен господар на терена и напълно заслужено стигнаха до трите точки в тази среща. Резултатът в мача откри Люк де Йонг, който се разписа в 57-ата минута, а второто и последно попадение в този двубой бе дело на Насер Чадли.

Изненадващо в този двубой нападателят на Твенте Марк Янко отново остана на резервната скамейка, но все пак се появи в игра веднага след почивката на мястото на Байрами. Благодарение на спечелените три точки от този мач Твенте заема 3-ото място в класирането с актив от 33 пункта.

НЕК пък е само на 2 точки от зоната на изпадащите. Отборът в момента е на 15-ата позиция с актив от 14 пункта

Българският десен бек Станислав Манолев също игра за своя отбор вчера. Неговият тим ПСВ Айндховен постигна минимална победа с 1:0 над НАК Бреда.

Двата тима спретнаха доста скучен мач на "Филипс Стейдиъм", в който обаче домакините стигнаха до целта си и взеха трите точки в срещата.

Манолев от своя страна излезе като титуляр за "Филипсите" и остана на терена за целия двубой, като се представи на традиционно добро ниво за тима си. Единственото попадение в мача бе дело на Мертенс, който реализира в 37-ата минута след асистенция на Уилемс и по този начин донесе трите точки на тима от Айндховен.

След този успех ПСВ е втори в класирането с актив от 34 пункта, на 4 по-малко от лидера в таблицата АЗ Алкмаар.

В друг от двубоите, които се играха от кръга, лидерът в таблицата АЗ Алкмаар постигна убедителна победа с 4:0 у дома над Де Граафшап.

Попаденията за отбора бяха дело на Махер, Поулсен, автогол на Ван Вормгур и Беншоп и паднаха в 22-ата, 31-ата, 54-ата и 79-ата минути. След тази среща АЗ продължава да бъде лидер в класирането с 38 точки в актива си.



Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete