Понеделник, 20 Май 2024, 07:57

Ученик от ГПЧЕ "Ал. Константинов", Правец със специална награда на министър Mихайлова

6 Декември 2013, 14:06
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1554 2


Министърът на околната среда и водите г-жа Искра Михайлова закри тазгодишната Зелена олимпиада. Наградите на победителите бяха връчени днес в залата МОСВ в София.

Проектът ‘‘Зелена олимпиада‘‘ е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То има за цел да повиши знанията на учениците за опазване на околната среда и да изгради у тях отговорно отношение към природата. Участниците в инициативата, разделени в три възрастови групи – начален, среден и горен курс, имаха възможност да проверят своите знания като попълнят тест, качен в онлайн  платформата zelenaolimpiada.bg.

Най-успешно представилите се ученици ще получиха атрактивни награди от GLOBUL: смартфон, таблет и iPod. Наред с трите първи места за всяка възрастова група бяха предвидени втора и трета награда, както и грамоти.

Специалната награда на министър Михайлова ще беше връчена на Любослав Асенов, ученик  от 10 клас на  ГПЧЕ“Ал.Константинов“- Правец, изразил активна лична позиция за опазването на природата. Със специални награди министерството удостои и най-активните ученически екоклубове - „Зелена детелина“ от  Първа АЕГ и екоклуб при Испанска гимназия в София.

Източник: http://akademika.bg/

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete