Понеделник, 20 Май 2024, 01:06

Ученици от ОУ "Васил Левски" отбелязаха Световен ден на възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

15 Ноември 2013, 11:34
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3542 1


По повод отбелязване Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия на 14.11.2013г. в ЦДГ "Индира Ганди" съвместно със служители на РПУ гр. Правец се проведе практическо занимание по БДП с ученици от втори клас към ОУ "Васил Левски'-гр.Правец. След кратка беседа учениците направиха демонстрация за безопасно преминаване на полигона.
С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на м.ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. През 2013 г. това е 17 ноември.
На този ден нека да си спомним с добро и почетем паметта на хилядите загинали без време по пътищата на нашата страна в резултат на пътнотранспортни произшествия.
Нараняванията и убийствата по пътищата нанасят огромни загуби на отделния човек, на семействата, на обществото като цяло. Всеки участник в тежко ПТП може да загуби за части от секундата живот, здраве, средства, време, бъдещи планове.
Голяма част от тези пътнотранспортни произшествия са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени. Необходими са само по-голяма етика, уважение, предвидливост, споделена отговорност за намаляване на нарушенията и грешките, които водят до увреждане на човешкото тяло.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete