Петък, 3 Май 2024, 16:54

Ученици от ОУ"Н.Вапцаров" за 4-та година се включиха в Световната седмица по предприемачество

18 Ноември 2015, 13:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2518 0


„Моят парк- мечта” бе тема на открит урок, посветен на Световната седмица по предприемачество, който проведоха съвместно учениците от трети „г” и четвърти „г” клас с класни ръководители Христинка Велчева и Лилия Костадинова днес от 12.30ч. За четвърта поредна година ОУ”Н. Вапцаров” участват в световната инициатива.

JUNIOR ACHIEVEMENT BULGARIA е домакин  в страната. Основната идея е да се вдъхновят младите хора за въображение и творческо мислене, както и да предизвика предприемаческо мислене  и поведение, каза г-жа Велчева в началото на открития урок. По думите й тази година се включват 125 учебни заведения с 44 иновационни лагера и 121 открити урока.

Гости на днешния открит урок бяха Светослава Стоянова – мениджър „Връзки с обществеността” и Виктория Радева – асистент „Проекти” в JUNIOR ACHIEVEMENT BULGARIA, Петя Кочкова – директор на училището, Анелия Йорданова – помощен директор на Начален етап, учители от ОУ”В.Левски” Ботевград, родители и ученици.
 
В началото на представителната изява екипите от трети и четвърти клас представиха своите отбори: „Леопарди”- Галя Трифонова, „Лъвове” – Камелия Христова, „Царски парк”- Галя Найденова, „Република”- Иван Илчев, „Тигрите”- Цветослав Кирилов.
 
Темата за Градския парк е актуална и това основният повод двата класа съвместно да работят по проекта. За целта предварително е направено проучване чрез анкетиране на 83 души, резултатите от което Лилия Костадинова представи по време на открития урок. Те бяха база за работа на децата, които след това представиха идеите си и 3D-макетите на парковете. Представител от всеки отбор прочете авторско съчинение, което даде представа за детското виждане, как трябва да изглежда един градски парк. Учениците попълниха работен лист. От него присъстващите научиха конкретните идеи на всеки екип, който влезе в ролята на проектантска фирма.

„Проектът не е със състезателен елемент, а децата да разберат, какво се случва в една професия, която не е нова за четвъртокласниците, тъй като в трети клас се запознават с професията на архитекта”, каза пред наш репортер Христинка Велчева.
 
 
                                                                                                                   


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete