Четвъртък, 16 Май 2024, 03:28

Ученици от ПГ по КТС – гр. Правец участваха в мероприятия посветени на Деня на Китайската култура

2 Октомври 2014, 10:04
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1237 0


В края на месец септември 2014 год. ученици от Професионална гимназия по компютърни технологии и системи  – град Правец посетиха част от мероприятията,  посветени на  Деня на китайската култура.
Училището получи покана за участие в мероприятието по случай Световния ден на Институт Конфуций  към СУ “Св. Климент Охридски“,  съвместно с Фондация „Славяни“ и  65-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Китай.
Учениците от ПГ по КТС-гр. Правец имаха възможност да наблюдават практически урок по китайски език; урок по традиционни китайски настолни игри (китайски шах – Вейчи и Го); урок по китайски танци; демонстрация на китайска  калиграфия; демонстрация на китайска чайна церемония; фотоизложба; концерт на китайска музика и танци с участието на на художествена трупа от Пекинския университет за чужди езици и много други.
Гимназистите проявиха огромен интерес към всички демонстрации,  като сами направиха опит да обменят първите научени от тях фрази, усвоени в часовете по китайски език в училището.
С прекрасни впечатления и спомени, с много подаръци и награди от  този празник  се завърнаха учениците от ПГ по КТС – гр. Правец.
Тази покана бе отправена по повод въвеждане изучаването на китайски език като втори чужд език от тази учебна година 2014/15.  Сформирана е група  от  изучаващи  езика, която е на възраст 9-ти класове, но желаещи да посещават часовете се оказаха и много други – ученици и от по-горни класове( също така и преподаватели).
Учебните материали са безплатни и са подсигурени от Институт Конфуций към СУ „Св. Климент Охридски“ – София.
Ръководител на групата е Гергана Муховска - ст. преподавател в ПГ по КТС, гр. Правец.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete