Четвъртък, 16 Май 2024, 09:34

Ученици от ПГМЕ- гр.Пирдоп завоюваха второ място на национално състезание "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

4 Април 2019, 09:22
(0) (0)


Учениците от 12 клас на ПГМЕ- гр.Пирдоп Даниел Стаменов и Пламен Николов, под ръководството на инж.Недка Вълчева – учител по Електротехника в ПГМЕ и инж.Петя Даракова – учител по Автоматизация в ПГМЕ, преминаха успешно първите два кръга /училищен и регионален/ на състезанието по електроенергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ и на 29 март 2019г. се представиха отлично и на финалния кръг, който се проведе в ПГМЕТ – гр.Плевен. Те заеха престижното второ място и всеки от тях получи стипендия от ЧЕЗ в размер от 500лв.

Деканът на Електротехническия факултет на ТУ – София проф. д-р Валентин Колев и представители на други висши учебни заведения в България ги поканиха да продължат образованието си, като резултатите от състезанието се приемат като оценки от приемния изпит. Освен стипендията и правото да бъдат приети в ТУ – София, Колеж по енергетика и електроника към Технически университет – София, МГУ „Св. Иван Рилски“ и ВТУ „Тодор Каблешков“ без приемен изпит, Пламен Николов и Даниел Стаменов получиха поздравления и грамоти от Министерството на образованието и науката и сертификати от ЧЕЗ.

За трета поредна година ПГМЕ участва в националното състезание „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, като с всяка следваща година представянето е все по-добро. Нека отново припомним, че бившите ни ученици, които заеха пето място миналата година, вече са получили успешна реализация и продължават кариерното си развитие в „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД и „Аурубис България“ АД, като същевременно са студенти в задочна форма на обучение по специалност „Електроенергетика“. Сърдечно благодарим на „ЧЕЗ България“ ЕАД за предоставената възможност на учениците да покажат придобитите знания и умения в такова престижно състезание на национално ниво. Пожелаваме на Пламен Николов и Даниел Стаменов успешна реализация след завършване на средно образование в ПГМЕ, все така упорито да следват мечтите си и с достойнство да постигат целите си.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete