Вторник, 30 Април 2024, 10:58

Ученици от ПГТМ "Христо Ботев" и прокурори дискутират правни въпроси на среща в Районна прокуратура - Ботевград

17 Април, 12:51
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 521 3


На 16 април - Деня на българската Конституция и професионалния празник на юриста ученици от Професионална гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ посетиха Районна прокуратура - Ботевград.

Инициативата за срещата на гимназистите с магистрати е на преподавателите в учебното заведение. Идеята за тази среща се е породила следствие от множество въпроси, които задават децата, наблюдавайки случващото се в обществения живот. Избират да посетят именно прокуратурата в техния град мотивирани от интереса, свързан с основанията за образуване на наказателно производство, с разследването на престъпленията.

По време на срещата с прокурорите въпросите на учениците бяха все повече и по-конкретни – за сроковете и продължителността на делото в съдебна фаза, възможностите за обжалване или протестиране на присъдата, страните и участниците в процеса, последствията от конкретни прояви и неправомерни действия на гражданите, изпълнението на наказанията. Не липсваха въпроси, касаещи престъпленията против транспорта, както и такива против народното здраве.

Възпитаниците на ПГТМ "Христо Ботев" се интересуваха от мотивацията за избора на професия в тази област, за обучението в университета, за изпитите на кандидатите за магистрати.

Учениците благодариха на домакините на събитието от Районна прокуратура – Ботевград. Развълнувани от наученото през този ден, младежите връчиха на прокурорите поздравителен адрес по случай празника на юриста.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Април, 11:40

    Зган черна паразитират на нас данакоплатците

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 18 Април, 22:55

      Ти от коя Зган си, данАкоплатецо?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ОцелялОтСДС-Чумата 21 Април, 14:34

    Едва ли учениците са научили нещо полезно от тези расоносци, облечени във власт .Ботевградските, наред с етрополските прокурори са първо - некадърни, второ - мързеливи,и трето - не познават и законите прилагат Правото както Дявола Библията.
    Това се отнася и за съдиите.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete