Понеделник, 6 Май 2024, 02:31

Ученици от СОУ "Хр. Ясенов" са първи в още едно областно състезание

2 Май 2014, 09:42
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1319 1


На 29 април 2014 година учениците от СОУ ,,Христо Ясенов”-гр. Етрополе, за осма година взеха участие  и се класираха на първо място в Областния етап на ученическoто състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации - 2014г.”
Състезанието се проведе в с. Локорско, София област, и бе открито от  госпожа Мила Манчева, началник на РИО-София област, експерти от пожарната и БЧК. Участие взеха 8 отбора от по 4 ученика. Училищният екип на гимназията се състоеше от Николай Пушкаров, Ния Пенкова, Ирина Христова и Йоана Иванова от 7а клас. Ръководители на отбора са Дамяна Петрова, учител по математика, и фелдшерът на гимназията Галя Пешева със съдействието на Борис Стоев, завеждащ отдел „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” към Община Етрополе.                   
Целта е да се провери реалната и практическа подготовка на децата за действие и защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации, като включва теоретична и практическа част. Децата решават тест, който проверява нивото на знанията им, а в практическата част чрез състезателни игри отборите демонстрират придобитите умения и навици за защита при природни бедствия като земетресения, наводнения, пожар, промишлени аварии, радиоактивно или химическо замърсяване и други извънредни ситуации, както и оказване на първа помощ.                                  Учениците се справиха блестящо с тестовите задачи и с петте центъра за реагиране, за което бяха наградени с  купа, грамота  и предметни награди (суичъри).  За своите добри умения по оказване на първа помощ отборът получи специална покана за участие в състезание на БЧК.   Госпожа Дамяна Петрова изготви и лично връчи на родителите на учениците, участници в състезанието , благодарсвени писма.                                                             Отборът ще представи Софийска област в националния състезателен кръг за 2014 година в гр. Монтана.  
Браво на учениците и на техните родители!
Петя Цекова

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Г.Георгиев 3 Май, 17:54

    Браво на децата,родителите и учителите им!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete