Вторник, 7 Май 2024, 10:50

Учениците от Литаково: "Ние сме децата на света"

28 Април 2015, 20:59
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2493 1


В последните дни на месец април международно се отбелязват два значителни празника – „Ден на Земята" и „Ден на книгата и авторското право". В тази връзка, възпитателите от начален етап в ОУ „Васил Левски" – село Литаково организираха седмица под надслов „Ние сме децата на света". От 20-ти до 24-ти април включително малките учениците взеха участие в разнообразни и интересни дейности. Седмицата беше открита със забавен конкурс за най-оригинален книгоразделител. С много желание децата проявиха творчество и създадоха красиви разделители за книги, които ще им бъдат полезни в часовете по четене.
Във вторник с подробна презентация бяха показани проблемите, пред които е изправена околната среда – замърсяване на въздуха, водите и почвата; изсичане на горите; изчезване на растителни и животински видове. Бяха обсъдени различни дейности, с които можем да опазим природата около нас. 
В сряда ПИГ – I/IV клас проведоха „Ден на отворените врати". Учители и родители имаха възможност да наблюдават часовете за самоподготовка. В същия ден бе представен и уникалният спектакъл „Ние сме децата на света" в ПИГ – III клас. На следващия ден ученици от всички класове взеха участие в драматизация на приказката „Червената шапчица" на Шарл Перо. С много желание децата пресъздадоха приказката по свой начин и заслужиха аплодисментите на своите съученици.
Седмицата бе закрита с разходка до местността „Братската могила", където учениците прекараха няколко часа сред красивата природа.


Източник: ОУ "В. Левски" с.Литаково, общ. Ботевград

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete