Петък, 3 Май 2024, 09:40

Училища ЕВРОПА презентира изпитите на Cambridge ESOL

16 Февруари 2013, 13:02
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4936 2


Всички са чували за сертификатите на Кеймбридж, но на днешната презентация, представена от г-н Боян Савчев-ръководител на изпитния център на Кеймбридж, убеди всички присъстващи в предимството и достоверността им. Гости от София бяха още Мариян Цанков, който е главен методик на Училища ЕВРОПА в Софийски регион, и г-жа Христова-управител на Училища ЕВРОПА. 
Вече втора година Училища ЕВРОПА е официално признат вътрешен изпитен център на University of Cambridge ESOL Examinations.
През изминалата година над 1300 ученика, обучаващи се в базите на Училища ЕВРОПА, са се явили успешно на изпити и са взели различни сертификати на Cambridge ESOL.
Презентацията започна с радостна новина. Тази година изпитите ще се провеждат в Ботевград, което е удобство и предимство за всички. На нея бяха представени изпитите за придобиване на сертификат от Кеймбридж, първо за най-малките деца, а след това и за учениците от прогимназиален и гимназиален курс. Присъстващите бяха запознати с възможностите и плюсовете, които могат да имат техните деца, притежаващи такъв сертификат.Представен бе видеоклип от устен изпит на дете, което се справи невероятно. Целта беше да се покаже на децата и родителите, че изпитите не са толкова страшни и сложни, и когато човек полага усилия и е в кондиция за всеки изпит, той го преминава успешно. Изпитите са тестове, които са забавни и интересни за децата на теми, съответстващи на тяхната възраст. Покриват три нива на владеене на езика и проверяват 4 умения - слушане с разбиране, говорене, четене и писане. Бяха показани и примерни тестове, които са цветни и интересни, пригодени за учащите езика. Подробно бе обяснено на родителите какви са предимсвата на притежанието на сертификат от Кеймбридж и какви възможности за работа получават децата. 
В днешното съвремие не можем да достигнем върхове на развитие без да притежаваме две неща - умението да работим с компютър и знанието на чужд език. Господин Савчев изреди някои от световно големите компании, в които човек, имащ такъв сертификат, може да работи без да полага изпит по английски език. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete