Петък, 3 Май 2024, 00:49

Училищният звънец удари в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" Ботевград

15 Септември 2017, 11:08
(2) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2982 10


44 първокласници прекрачиха прага на ОУ”Св.св. Кирил и Методий” в Ботевград. Точно в 9.00ч започна празничното тържество, на което официални гости бяха зам.кмета Борис Борисов, народният представител Мартин Тинчев, директорът на Исторически музей-Ботевград Рени Лазарова и др. Поздравителни адреси по повод старта на учебната 2017/2018 г бяха изпратени от „Даникар”, верига книжарници ”Мечо Пух”, ПП ОББО, от много издателства и обучителни организации.

Поздрав към всички отправи депутатът Мартин Тинчев. „Всеки 15-ти септември е едно ново начало, нов път към знанията, които хранят едни от най-важните човешки качества да бъдем любопитни към света. Скъпи деца, училището не са само оценките в бележника, то е мястото, където се учим да живеем, да бъдем успешни хора, с чест, достойнство и почтеност. Затова радвайте се на всичко ново, на което се научавате, бъдете любопитни, бъдете настоятелни да научавате повече и повече. Това е най-голямото щастие за вашите родители. Бъдете лакоми за знанието и новото”,призова народният представител. Към учителите Тинчев се обърна с думите, че те цял живот дават, не винаги получават достатъчно, но през живота им всеки един ученик си спомня с благодарност към тях. „В този първи учебен ден ви пожелавам това – благодарни и пораснали деца, на които кариера и живот са възможни чрез вас и те се връщат към вас всеки първи учебен ден, при своите любими учители. Сигурен съм , че образованието е основата на проспериращото общество”, добави Мартин Тичнев в края на поздравителното си слово.

Зам. кметът на община Ботевград Борис Борисов поздрави ученици и учители с първия учебен ден. Той прочете поздравителен адрес от името на кмета на общината Иван Гавалюгов. Поздравителният адрес гласи:

Уважаема госпожо Василева, уважаеми учители, скъпи ученици!
В този ден изразявам дълбокото си уважение към духовното огнище на българина – училището, неизчерпаем извор на знания и мъдрост, а в съвременния свят основна необходимост за благоденствието и по-доброто бъдеще на децата на България.
Уважаеми учители , изказвам своето уважение и признателност към вас и вашето благородно дело. Продължавайте да обучавате, вдъхновявате и напътствате с безценни съвети вашите ученици, давайки им добър и равен старт в живота.
Скъпи ученици, с дръзновение, вяра и оптимизъм продължавайте да учите и да съхранявате традициите на българското училище.
Мили първокласници, вие за първи път прекрачвате прага на училището. Подайте ръка на своите учители, те ще бъдат хората, които ще разкрият един нов и вълнуващ свят пред вас. Пожелавам на всички вас успешна нова учебна година, изпълнена с много положителни емоции и реализирани мечти!”

Иван Гавалюгов

Кмет на община Ботевград

Директорът на Исторически музей- Ботевград Рени Лазарова се обърна към възпитаниците на учебното заведение с думите: „Скъпи ученици за първия учебен ден казвате, че не е най-добрият!Аз съм сигурна, че е най-добрият – това е вашата първа крачка. Училището е мястото, където ще намерите приятели, ще научите много нови неща и ще обикнете вашите учители. Бъдете дръзновени и вървете смело напред”, пожела Лазарова.

От новата учебна година в ОУ”Св. св. Кирил и Методий” има нов директор Нина Василева. В своето поздравително слово тя подчерта значимостта на училището, като образователна институция, която отваря много врати, водещи към голямата и важна книга на живота – науката. „Мили първокласници, за вас започва нов момент от детството ви. Сега стискате ръката на родителите ви, плахо подавате цвете на първия ви учител, но след време ще разберете, че училището ще отвори пред вас врати към науката”. Василева поздрави с първия учебен ден и родителите, като призова да подадат ръка на совите деца, а също и на учителите, защото грижата за децата е всеобща. „Нека научим децата да бъдат уверени и сигурни, да вярват в собствените си сили. Изискванията към българския учител са все по-големи, по-големи са и очакванията към неговата работа, която трябва да е насочена към повишаване качеството на българското образование. Всички ние ще работим заедно за благородната ни кауза да възпитаваме и качествено да обучаваме децата, за да се радваме на добри резултати”. Директорът призова учениците да уважават своите учители, да уважават техния труд и усилия.

Нина Василева даде старт на учебната година с първия училищен звънец, а след това по традиция най-малките ученици-първокласниците минаха под импровизираната врата на знанието.



Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (5) (4)
    1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 13:16

    Мартинчо като е бил там дали е обяснил на дицата какъв пропаднал измамник е как е ходил в баста да сабаря герб и после по нареждане на олигарха го внедряват за облаги пък в герб как не го е срам да се показва бе е това наистина е свинщина.

  • Отговори (5) (4)
    2. добавен от: Анонимен 15 Септември, 13:21

    Тоя дребосък наистина беше от очредителите на баста оновната им цел тогава беше да вкарат Цветанов във затвора ходеха по медиите и крещяха какъв убиец е как не го е срам да се появява и да петни училището тоя.

  • Отговори (4) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Септември, 13:29

    От съдружник на тулата какво да очакваш

  • Отговори (4) (3)
    4. добавен от: Анонимен 15 Септември, 13:36

    Тоя Мартин много се изложи много го мразят да си отива там в баста с она крадец Емо фаса е заради такива като тоя политиката е на такова долно ниво огромно падение.

  • Отговори (4) (3)
    5. добавен от: Анонимен 15 Септември, 13:39

    Известно е жена му работи при Златев и от там го потпира иначе тоя не става за абсолютно нищо даже до скоро тя го и издържаше.

  • Отговори (4) (3)
    6. добавен от: Анонимен 15 Септември, 13:42

    Как са могли да го пуснат в училището тоя крадец и парашутист бе та тоя дребния слага огромно петно.

  • Отговори (4) (5)
    7. добавен от: Анонимен 15 Септември, 15:34

    Палячо от #1-6, колкото и гнусни коментари да напишеш по адрес на Тинчев, той си остава класи над нивото на местните пишман политици.До сега само кмета и сие комунисти ведно с теб плюят.Не сме го чули до сега Тинчев да се жалва и скимти по медии, като вас.

  • Отговори (3) (1)
    8. добавен от: Анонимен 15 Септември, 15:44

    Най-красивото училище-защото всички са с униформи.

  • Отговори (2) (0)
    9. добавен от: Анонимен 15 Септември, 17:02

    7 - бабо Росе, ти ли си ?

  • Отговори (1) (1)
    10. добавен от: Анонимен 15 Септември, 22:16

    nai umreloto u-ste v grada

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete