Неделя, 5 Май 2024, 12:05

Учител по БЕЛ от ОУ "Никола Вапцаров" с награда във Втория международен конкурс

26 Юни 2015, 10:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2133 5


Близо 150 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от извънучилищните образователни звена, както и директори, експерти по образование, научни работници и преподаватели от педагогическите факултети на ВУЗ, от цялата страна и чужбина, изпратиха свои разработки за участие в международния конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на децата и учениците”. Организатори са Синдикатът на българските учители, Фондация „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителният комплекс (СОК) „Камчия”, с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Жури в състав: председател - доц. д-р Райна Захариева и членове - Величка Николова, Деница Танева и доц. Емилия Лазарова - Генчева, съвместно с представители на партниращите организации и съгласно обявените критерии, определиха наградените участници.
В раздел „Искам думата” – есе на тема: „Извънкласните дейности – средство за развитие на потенциала на детето и ученика в демократизиращата се образователна система”, награда на Областния управител на Софийска област бе присъдена на Станка Георгиева Донкова, старши учител по български език и литература в ОУ „Никола Йонков Вапцаров”, гр. Ботевград.

„Конкурсът е една възможност да се обобщи, мултиплицира и подкрепи добрият педагогически опит, да се предложат иновативни идеи за постигане на тази цел. Стремежът ни е да се стимулира и все по-широко да се прилага извънкласната и извънучебната дейност с децата, да се задълбочава и разширява възпитателната работа, като се разнообразяват средствата, методите и тяхната ефективност.
Този конкурс е израз на нашето отношение, загриженост и подкрепа към проблемите на развиващото образование – обучението и възпитанието – към желанието за промяна във възпитанието на нашите деца, в хуманизирането на обществената атмосфера и духовния климат, в който те израстват и се формират като граждани.” – споделят организаторите.

Отличените участници, заедно с техните колеги и ръководствата на съответните учебни заведения, са поканени да участват в националния семинар на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците”, който ще се проведе от 1 до 5 септември 2015 г. в СОК „Камчия”. В рамките на този форум ще се състои тържествената церемония за награждаване на победителите.
Поздравления от целия екип на училището!

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Юни, 13:06

    Г-жа Станка Георгиева Донкова е невероятен и изключително добър,преподавател и човек!Мили спомени пазя в сърцето си.Дай-Боже повече учители като нея!Сърдечни поздрави от 74-набор,първият за нея в Ботевград.С уважение и топлота,каквато тя ни раздаваше-Ирена.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Юни, 13:14

    Поздравления за престижната награда и пожелания за здраве, успехи и много търпение с бъдещите ти ученици! Успех и честито - Л.К.!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Юни, 13:36

    Чест и почитания, госпожо Донкова !!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Юни, 14:44

    Тя найстина засужава уважение!Достоен преподавател!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Юни, 21:30

    Поздравления! :-)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete