Петък, 17 Май 2024, 10:18

Учители, ученици и местни дейци получиха отличия по повод 24 май

24 Май 2015, 11:33
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2573 6


Навръх 24 май – празникът на славянската писменост и култура, светъл и благодатен ден за българската нация, в който се прекланяме през сакралното дело на светите братя Кирил и Методий, стотици жители на Община Ботевград се стекоха на площад „Освобождение”. В 10:30ч. започна церемонията по връчване на награди и отличия на заслужили граждани, допринесли за развитието на родния си край. Събитието откри Общински духов оркестър Ботевград с ръководител Иванка Савова, който зарадва гостите с музикалното си изпълнение.
 
Гости на церемонията бяха зам.-кметовете на Община Ботевград инж. Красимир Андреев и инж. Цанко Цанов, секретарят на общината Цеца Иванова, председателят на ОбС- Ботевград Йорданка Лалчева, общински съветници, директори на учебни и детски заведения, учители, ученици, културни и обществени деятели.
 
Зам.-кметът инж. Красимир Андреев имаше честта да изпълни церемонията по награждаването. Той награди общо 13 души – петима получиха почетни медали, четирима учители бяха наградени със званието „Учител на годината” и четирима ученици получиха грамоти.
 
Първият почетен медал получи Цветан Цонков – за изключителен професионализъм и дългогодишна педагогическа дейност като преподавател и зам.-директор в ПГТМ „Христо Ботев” Ботевград и значим принос в образователното дело на Община Ботевград. Вторият награден бе Даниела Колева – за дългогодишна педагогическа дейност като директор на ПМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров” гр. Ботевград, за значим принос в развитието на училищното образование и активна обществена дейност. „Приемам тази награда като награда за целия колектив на гимназията”, заяви тя. Почетен знак за същите заслуги получи Даниела Дойчева – директор на ОУ „Отец Паисий” с. Врачеш. Четвъртата награда бе за Александър Гешев – за дългогодишна дейност като музикант, валдхорнист в Професионалния духов оркестър на Ботевград и значим принос в творческото израстване на оркестъра. Тошко Стоянов – за дългогодишна сценична техническа дейност и принос в обновяването на сценичното осветление към НЧ „Христо Ботев 1884” Ботевград.
 
Мария Маркова бе първата наградена със званието „Учител на годината” за учебната 2014/2015г. – старши учител в ЦДГ „Слънце” Ботевград, за дългогодишна педагогическа дейност и високи резултати в педагогическото образование. За същите заслуги бе наградена и Снежана Геновска, старши учител в ОУ „Васил Левски” Ботевград. Димитринка Томова, старши учител в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, бе наградена за дългогодишна педагогическа дейност и постигнати високи резултати в прогимназиалното образование. Йотка Василева, пом.-директор учебна дейност в ПМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров”, за новаторство в педагогическата дейност и високи резултати в гимназиалното образование.
 
Грамоти за пълно отличие в учебния процес получиха Веселина Михайлова, ученичка от ПГТМ „Христо Ботев”, Ива Грухланска, Яница Накова и Габриела Василева, ученички от ПМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров”. Наградите се присъждат и за активно участие в училищния живот.
 
Програмата на площад „Освобождение продължи с фолклорното танцово шоу „Надиграй ме”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Май, 12:28

    Това не са учителки , това са МИВКИ . Чудя се на какво учат децата ни. Боклуци.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Май, 12:31

    С две думи - пачаври . А какви са пияници....

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Май, 13:14

    ВЪПРЕКИ ОТСЪСТВИЕТО НА"БАШИЦАТА г-н г", УСЕЩАНЕТО ЗА НЕЩО НЕЧИСТОПЛЪТНО И ИЗВРАТЕНО ВИТАЕ ВЪВ ВЪЗДУХА НА ГРАДА И ОБЩИНАТА :uups: :!: :arrow:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Май, 14:51

    Балканец, а кажете ми защо снимките за ОУ "Вапцаров" и ОУ в Скравена не се отварят, а се отварят снимките на " Учители получиха отличия...", "Надиграй ме..." и ЦДГ "Славейче". За мен изводът е един - "специалистите" са различни.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Май, 22:53

    Сетих се вече,защо утре почиват!Срам!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete