Вторник, 30 Април 2024, 18:51

Удължава се срокът за ликвидация на дружество „Търговия” ЕАД

7 Септември 2015, 14:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2658 3


ОбС Ботевград бе удължил срока за ликвидация на общинското дружество „Търговия" ЕАД в ликвидация до 30 юни 2015г. и бе възложил на ликвидатора Марин Колчаков да внесе в ОбС отчет за дейността си и да извърши необходимите действия по приключване на ликвидацията.
Тъй като до този момент обаче ликвидаторът не е приключил ликвидацията и не е внесъл отчет за свършената работа, на предстоящата сесия местният парламент ще разгледа и гласува докладна записка по удължаване срока на ликвидация и заличаване на дружеството – 31 март 2016г.
Необходимо ще бъде кметът на общината да сключи анекс за възлагане на ликвидацията, а ликвидаторът да предприеме действие по вписване на извършените промени в Търговския регистър. В срок до 31 март 2016г. постоянните комисии на ОбС трябва да внесат за разглеждане предложение за избор на нов ликвидатор.
 
През юни 2014г. в писмо на г-н Колчаков до кмета Георги Георгиев е посочено, че в края на 2012г. е изтекъл петгодишният давностен срок за погасяване на данъка по ликвидацията. Ликвидаторът бе направил предложение да бъде заличено дружеството в търговския регистър, придружено от план-сметка за тази дейност. Отговорът на ОбС Ботевград обаче бе, че липсва документ, от който да са видни  прекратени пълномощията на Марин Колчаков и той не е заличен от длъжността ликвидатор. До този момент задълженията на Община Ботевград по продажбата на бившия ГУМ (на територията на който днес са разположени магазините „Европа”и „Гебриел”), бяха в размер на около 250 000лв данък към държавата.
 
През месец декември 2014г. мнозинството на Общинския съвет прие решение, с което задължи лицето Колчаков да продължи ликвидацията на дружество „Търговия” при положение, че той публично и писмено е заявил, че не желае да извършва тази дейност. През януари стана ясно, че договор не е сключван с никого.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Септември, 16:32

    Пълно безхаберие от страна на кмета и председателката на ОС.Сега всички ние ще плащаме тези 250 хил. лева и нека пак гласуваме за тях.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Септември, 13:45

    Какво по-хубаво от това да изтече давностния срок за един данък.Държавата ще пие студена вода.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: аз 8 Септември, 17:50

    Държавата едва ли!Но ние сигурно ще пием мръсната вода!Ама комисионера си е гушнал доста комисионни!Честито на баламите!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (193)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (126)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete