Четвъртък, 2 Май 2024, 18:53

Удариха производител на канабис в Ловешко

8 Август 2013, 00:04
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 969 0


23 стръка канабис със средна височина около 2,70 м са били открити в дворно място в ловешкото село Българене днес. Насажденията са били заградени с два реда царевица. Общото им бруто тегло е 46,6 кг. Дворният имот с къщата към него е стопанисван от 44-годишния А.Н. и родителите му. В дома на семейството пък са намерени и иззети два полиетиленови плика със суха тревиста маса, с бруто тегло 0,475 кг. Фамилията е собственик на жилище и в Ловеч, в което също биват открити 12 семена и 0,030 кг канабис. А.Н. е задържан за срок от 24 часа в РУП-Ловеч и по случая е образувано досъдебно производство, съобщи днес късен следобед говорителката на МВР-Ловеч Габриела Тодорова.
 
Припомняме, че през април т.г. в Ловеч детективи от сектор "БОП" откриха оранжерия за канабис в пък масивен гардероб в мазата на къща на ул. "Харманска". Частният дом бе обитаван от 30-годишен мъж. Гардеробът оранжерия бе тапициран с алуминиево фолио и оборудван с осветителна, вентилационна и напоителна системи за отглеждане на наркорастенията. В него бяха намерени 6 саксии със засаден канабис, които заедно с всички съоръжения, имащи отношение към отглеждането на растенията, бяха конфискувани. По случая бе образувано досъдебно производство.
 
4-5 седмици по-рано пък мини плантация за канабис бе открита под покрива на необитаема къща в Троян. Тя бе разположена в две тавански помещения, в които също работиха вентилационна, осветителна и напоителна системи. Имотът бе собственост на 35-годишния Ю.Д.
 
Тогава МВР-Ловеч извести, че при акцията са намерени общо 135 пластмасови кофи с канабис с дължина на растенията от 35 до 50 см и три найлонови чувала, пълни със сух канабис. Пак при същата операция бе арестуван и Д.У. /39 г./, с адрес в ловешкото с. Абланица. При претърсването на собствената му къща в Троян бяха иззети 46 700 евра и 16 000 лв., намерени в метална каса.
 
В хода на екшъна в Троян бяха конфискувани и 8 грама канабис, открити в къща, обитавана от 36-годишния Ц.Ц. - той и Д.У. бяха задържани под стража по за денонощие, а срещу тях започна досъдебно производство.


Източник: Агенция БЛИЦ, снимка: Булфото

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete