Понеделник, 6 Май 2024, 09:59

Улица „Международно шосе” ще бъде използвана като обходен маршрут

3 Ноември 2020, 20:36
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 2742 0


Строителството на 14,5-километровия участък от път I-8 между ГКПП „Калотина“ и Драгоман, част от бъдещата автомагистрала „Европа“, стартира в началото на 2020 г. и по договор трябва да завърши през 2022 г. От Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/ информират, че за да се спази технологията на строителните работи, се предвижда след 15 ноември т. г., когато трафикът по направлението е по-малко, участък от около 1,2 км край Драгоман да бъде затворен и преминаването да е по ул. „Международно шосе“ в града. За намаляване на неудобството на жителите на Драгоман и шофьорите, времето за работа в този участък ще се скъси максимално. Очаква се движението по затворения участък на път I-8 да бъде възстановено през май 2021 г.

Улица „Международно шосе“ не е част от републиканската пътна мрежа и не се стопанисва от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Габаритът й позволява разминаването на тежкотоварни автомобили. Временната организация на движение и определянето на обходния маршрут са в процес на съгласуване с Областната дирекция на МВР, като се очаква скоростта на движение да бъде ограничена на 30 км/ч, за да се минимизира негативното въздействие на трафика и да се повиши безопасността.

Изпълнителят на модернизацията на път I-8 е предприел действия за подобряване състоянието на настилката на ул. „Международно шосе“, в това число пренареждане на павета, повдигане на пропадания и запълване на неравностите с асфалт.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete