Понеделник, 29 Април 2024, 06:52

Унгарският културен институт гостува на кмета на Костинброд

17 Март 2022, 19:24
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 596 0


Днес на посещение при кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, бяха Сандра Мишкеди- Директор на Унгарския културен институт в Република България и Кристина Коп- преподавател по унгарски език.
Визитата бе по повод изучаването на унгарски език в Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд. Г-жа Даниела Борисова –директор на Първо ОУ придружаваше г-жа Мишкеди и г-жа Коп. На срещата присъстваше и зам.-кметът инж. Теодора Гогова.
Първо ОУ „Васил Левски“ има редица мероприятия, свързани с държавата Унгария и изучаването по иновативен начин на чужд език. Последното мероприятие в училището бе по повод 174 години от революцията и борбата за свобода, честван от унгарците на 15 март. Нашите деца участваха в конкурс за рисунки на маски на унгарски кукери. А тяхната директорка, г-жа Борисова, изпрати Поздравителни адреси до пълномощния посланик на Унгария Н. Пр. г-жа Текла Харангозо.
Само преди няколко месеца децата от Първо ОУ участваха в коледно тържество в Унгарския културен институт с унгарски песни и изработиха унгарското знаме в час по ФУЧ - Унгарски език.
Учениците от групата за изучаване на унгарски език се включват в различни дейности и мероприятия - рисуване в двора на училището и в конкурси за рисунка, организирани от унгарския културен институт.
Също така участват и в фестивали и конкурси за песни и танци.
Кметът на община Костинброд заяви, че е отворен за среща и контакт с представители от Унгария и сътрудничество за различни образователни проекти между училища, иновативни програми и културен обмен между община Костинброд и община в Унгария.
Общите начертани цели са събиране на хората от местните общини в Европа, които да споделят и обменят опит, мнения и ценности, да се поучават от историята и да градят бъдещето заедно като пълноправни членки на Европейския съюз.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete