Неделя, 28 Април 2024, 22:15

Управителят на "Марконис" презентира в Сорбоната

16 Май 2016, 15:31
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1341


Управителят на Езиков Център "Марконис" Николай Николов взе участие с научен доклад в провелия се на 13 май международен "Лингвистичен симпозиум за млади изследователи" (SNUGLS 2016) в Сорбоната в Париж. Престижният форум беше организиран от Sorbonne Nouvelle University, а презентациите бяха изнесени в една от базите на емблематичния парижки университет в сърцето на френската столица –  Institut du Monde Anglophone.
 
Темата на презентацията на Н. Николов беше "T.I.M.E. for authentic ESL interaction" ("T.I.M.E. за автентично общуване на английски език като чужд"). Абревиатурата T.I.M.E. е съкращение на Teenodrama Interactive Method in English (Интерактивен метод на тийнодрамата на английски език) – научният проект, който миналата година донесе на Николай Николов номинация от Британския Съвет в Обединеното Кралство за наградите ELTons (“Оскари” за иновации в обучението по английски език). По същество методът цели развиване на интерактивните говорни умения при тийнейджърите, изучаващи английски език като чужд, посредством преподаване на езика цел (английски) на професионални театрални техники, базирани на Системата на Константин Станиславски.
 
Сесията на Управителя на "Марконис" беше съчетание от мултимедийна презентация на методологията и научната обосновка на метода T.I.M.E. и практическа демонстрация, в която бяха включени участници от научната публика. Представянето на Н. Николов завърши с бурни аплодисменти и традиционните след всяка презентация на научен форум допълнителни въпроси. За участието си в SNUGLS 2016 г-н Николов получи лично от Проф. Алия Моргенстерн (Декан на Докторските програми в Sorbonne Nouvelle University) презентационен сертификат с отличие за изнесения доклад.
 
В изминалите няколко месеца методът T.I.M.E. беше представен от автора му и на научни конференции в Московския Държавен Университет, Университета Оксфорд, Университета Джорджтаун във Вашингтон и в редица други висши учебни заведения в Европа, Азия и Северна Америка.
 


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete