Събота, 27 Юли 2024, 02:24

„Управляваме компонентите на околната среда и факторите, въздействащи върху тях, в съответствие с най-добрите световни практики“ - Александър Григоров – директор „Околна среда и води“ към „Елаците-Мед“ АД (ВИДЕО)

23 Май, 11:41
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 575 0


„Устойчиво управление на отпадъчни води от добив и преработка на медни руди“ - презентация на тази тема направи Александър Григоров – директор „Околна среда и води“ към „Елаците-Мед“ АД, по време на Научно-техническата конференция в Етрополе, посветена на екологичните аспекти в минерално-суровинния отрасъл в България.

„Управляваме компонентите на околната среда и факторите, въздействащи върху тях, в съответствие с най-добрите световни практики. По отношение управлението на водите, на територията на Рудодобивен комплекс, експлоатираме две пречиствателни съоръжения. Презентирахме на тази конференция, че в момента се строи трето пречиствателно съоръжение на територията на комплекса. Имаме и изградено едно за дренажни води от хвостохранилище „Бенковски2“.

По отношение опазването на качеството на атмосферния въздух – изградена модерна оросителна инсталация на територията на хвостохранилище „Бенковски 2“, което предотвратява запрашаването от откритите площи.

Изпълняваме своевременна рекултивация както на площи от хвостохранилище „Бенковски 2“, така и на площи от изведеното от експлоатация източно насипище.

До момента са рекултивирани над 306 дка от източното насипище - половината от неговите площи. Относно рекултивацията на хвостохранилище „Бенковски 2“, рекултивирани са над 515 дка от въздушния откос, до момента…“

Това заяви в интервю за „Балканец“ Александър Григоров, в отговор на въпрос, свързан с упреците на определени екоорганизации, че минните предприятия у нас нанасят непоправими щети на природата и човека.

Още по темата, вижте във видеоинтервюто тук:





Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete