Сряда, 8 Май 2024, 02:41

Управляващото мнозинство се разпадна. Лалчева свиква извънредна сесия утре (обновена)

30 Юли 2015, 13:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2635 10


За първи път от мандат 2011-2015 мнозинството в Общински съвет Ботевград не успя да събере необходимия брой гласове. Местните депутати трябваше да дадат съгласие да бъде учредено в полза на „ЧЕЗ Разпределение България" АД безвъзмездно право на преминаване и на прокарване на отклонение от мрежи на техническата инфраструктура върху няколко имоти-публична общинска собственост. Те се намират в местностите „Чорбаджийска круша", „Конопище”, „Камен дол” в Новачене.

Също така съветниците трябваше да дадат съгласие да се прехвърли възмездно на „ЧЕЗ Разпределение България" АД правото на собственост върху строително-конструктивната част /фундамент/ на мачтов трансформаторен пост, изграден в имот №280.027, местност „Камен дол", землище на с. Новачене, общ. Ботевград, с площ от 4 кв.м., частна общинска собственост, срещу пазарна цена, определена на база пазарна стойност от сертифициран оценител, в размер на 805.00 /осемстотин и пет/ лева.  

Тъй като Докладната записка не се прие, председателят на Общински съвет Йорданка Лалчева насрочи извънредно заседание на ОбС, на което да подложи на повторно гласуване проекто-предложението.    

С Решение №80/26.03.2015г. Общински съвет Ботевград вече е дал съгласие мачтовият трафопост да бъде предоставен за временно стопанисване и управление на „ЧЕЗ Разпределение България" АД .В тази връзка бе необходимо да бъде учредено в полза на „ЧЕЗ Разпределение България" АД по чл.64 от ЗЕ сервитутни права, а именно право на преминаване, право на прокарване на отклонение от мрежи и съоръжения върху недвижими имоти-общинска собственост, за обект Кабелна линия Ср.Н-минаваща по ул."Иван Рилски" до имот №280.027.  

По тази докладна записка мнение даде съветникът Иван Гавалюгов. Според него Община Ботевград не е предоставила никакъв акт за собственост на областния управител за мачтовия трансформаторен пост, който им е изискан. „Предоставен е акт за собственост, който се оказва, че  е държавен от 1995 г. Решение №80/26.03.2015г. на Общински съвет Ботевград, с което прехвърляме за стопанисване и управление трафопоста на ЧЕЗ е върнато като неправомерно. То или трябва да се оспори в съда от Общината или трябва да се подложи на прегласуване. Нито е оспорено от общината, нито е прегласувано от Общински съвет, т.е. това решение няма правно действие. По този начин ЧЕЗ не могат да получат нищо по този начин. Те трябва да придобият вещни права върху земята и също да придобият сервитутни права за инфраструктурата на кабела, който е до трафопоста”, кометира още Гавалюгов.

По отношение на извънредната сесия, която Лалчева обяви за утре съветникът заяви, че за да се свика извънредна сесия е необходимо да има налице входирани докладни в общинската администрация, каквито към края на днешното заседание не бяха направени. „Ако има входаящ номер, извънредната сесия може да се свика още днес следобяд, а не утре. Това противоречи на Правилника за работа на ОбС”, допълни общинският съветник.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Юли, 13:57

    Госпожа Лалчева -защо ви е това повторно гласуване-на всяка цена ли трябва а бъде гласувана заповедта на феодала-не е прието и това е???Хората го направиха този трафопост -тоест с общински пари и сега да го дадем за стопанисване-ха засрамете се поне на карая!!Не му давайте вече на тепсия всичко на този кмет!!!Наглост-наглост да безбожие!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Юли, 15:29

    последни напъни на мнозинството

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Юли, 15:36

    Почна се, братя! Престъпникът от Новачене губи мнозинството си!! Организираната престъпна група на Тулата се разпада!!! :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: до 3 30 Юли, 16:13

    До 25 октомври,когато пак ще ви яхне!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: бай Шиле 30 Юли, 16:14

    По- точно стадото на овчаря Георги се разпада! Беееее.......

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 30 Юли, 16:16

    напишете имената на съветниците, които не подкрепиха решението

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 30 Юли, 23:39

    Ха-хаааа!Очаквано,плъховете започнаха да напускат кораба малко по малко!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 31 Юли, 05:58

    ОЛИГОФРЕНА ГАВАЛИГОВ КУПИСИ ДИНАМИТ ГЛОПАК И СЕ ОПРРИРАИ

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 31 Юли, 07:10

    №8, от всички писания само ти си олигофрен. Виж си граматиката! То я няма, ама все пак опитай!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 31 Юли, 07:43

    9 БОЛЯСВАНЕ ЯЛ ЛИСИ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete