Събота, 20 Април 2024, 01:39

Утре Балкан приема TESY България в залата в Ботевград

30 Ноември 2012, 20:09
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2182 1


Мачът между двата отбора е от 17:30.
Търсенето на първата победа за Теси вероятно ще продължи и след този двубой. Балкан бе колеблив в последните си срещи, но вече десетина дни работи под ръководството на новия си треньор Александър Тодоров, и може би ще започне да се вижда нов подем. „Зелените“ разполагат с добри играчи, и рано или късно трябва да започнат да дават желаните резултати. Естествено, и шестият играч на Балкан е на линия - феновете, които ще направят нещата още по-тегави за младата селекция на Любо Минчев. Младежите получиха доста точки в последните си два мача, и със сигурност целта ще е в защита да се спрат ботевградските стрелци Иван Лилов, Мартин Маринов, Урош Петрович. Ако успеят да го направят, и да ограничат Балкан до 80 точки, това ще е успех за Теси, тъй като само Левски досега е получавал по-малко от „зелените“.
Прогноза – победа за Балкан

Лукойл Академик - Берое от 18:00 в Спортен комплекс Правец
Берое записа нелоши мачове дотук през сезона, като дори и в тези, които загуби, с изключение на първия кръг с Левски, бе съвсем близо до съперника. Поражението след продължение миналата седмица със сигурност ще даде допълнителен тласък и желание за работа в тима на Георги Младенов. Задачата – гостуване на шампиона в Правец, обаче ще е почти неразрешима, дори и с много старание, заради разликата в класите. Американските центрове на Берое са тези, които изневеряват на тима, и въпреки добрите изяви на двамата чуждестранни гардове, и на Наско Радев, Сергей Цветков и другите български играчи на Младенов, това почти сигурно няма да стигне срещу лидера в първенството.

Все пак, отсъствието на Божидар Аврамов е големият шанс за Уокър и Холмс да се справят с Брандън Хийт и доста по-слабия му заместник Томас Масамба. Ако играта на стрелците на Берое, включително Цветков, Александров, Миленков, потръгне, за Лукойл няма да е никак лесно.

Шампионите се прибират у дома с тежка загуба, в четвъртък вечерта, и ще имат само петъка за подготовка за мача с Берое. Ядът от поражението миналата седмица в Еврокъп, се изля лошо върху Черноморец през уикенда, но сега и физическата умора ще понатежи на Лукойл, след по-различната ротация от контузията на Аврамов. „Студентите“ търсят нов играч, но дори да дойде до събота, надали ще излезе да играе срещу Берое.

Независимо от всичко, класата е на страната на единия отбор, и ако Лукойл допусне някаква изненада срещу Берое, тя ще е до почивката.
Прогноза – победа за Лукойл

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 20:35

    Е то тоя мач е ясен, ако младоците неможе да бием кой друг.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete