Вторник, 30 Април 2024, 00:10

Ужас! Кафе-фрапе отрови четирима

10 Юли 2012, 14:34
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1160 0


Четирима души са с тежко хранително отравяне и са настанени в инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград. И четиримата преди това пили кафе-фрапе в заведение в Благоевград.
Първи са потърсили лекарска помощ майка и дъщеря. Двете повръщали, били обезводнени, а майката била в много тежко състояние. Привечер докарали още две пациентки, едната от които служителка в същото заведение. И четирите отровени са пили кафе с мляко. Най-вероятно развалено е било млякото, смятат лекари, или е взето от нерегламентиран доставчик.
В момента се прави проверка на заведението и се изследват заболелите каква е причината. В големите жеги да се пие прясно мляко в заведение си е живо самоубийство, смятат препатили. Изобщо при високи температури трябва да се внимава кой какво консумира, защото много храни се превръщат в отрова. Най-опасна е майонезата, която се слага на поразия във всички сандвичи. Месото също не е безопасно и много зависи как е било съхранявано.
Миналата година в Пловдив доста хора отидоха в болницата заради дюнери. Преди време цял взвод полицаи се озоваха на празника си в болницата. Те яли уж пресни миди в крайбрежна кръчма. Скаридите, които се продават по улицата, също са потенциална бомба. Да се внимава и с млякото с горски плодове, казват диетолози. При ферментация на плодовете се получавало отровно за организма вещество. Съветите са да се консумират плодове и зеленчуци, обилно измити и пресни, току що сготвени ястия. Да се избягват и ледените напитки. Те не са отровни, но водят до доста неприятности и също до постъпване в болница.


Източник: skandalno.net

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete